Πότε λέει ψέματα η γλώσσα του σώματος;

Αν είναι να κοιτάξεις το κινητό του, καλύτερα διάβασε τη γλώσσα του σώματος του.
Πότε λέει ψέματα η γλώσσα του σώματος;

Υπάρχει μία σειρά, λέγεται Lie to Me και ο πρωταγωνιστής είναι ο Σέρλοκ Χολμς της γλώσσας του σώματος. Λύνει υποθέσεις κάνοντας ερωτήσεις στους υπόπτους και βγάζει συμπεράσματα ανάλογα με το αν λένε ψέματα ή όχι. Μέσα από αυτή τη σειρά μπορείς να ταυτιστείς σε πολλές φάσεις της ζωής σου που μπορεί να έχεις πει ψέματα. Ωστόσο οι αντιδράσεις εκείνων που λένε ψέματα, ενώ βγάζουν μάτι εκείνη τη στιγμή, είναι υπερβολικά μικρές για να τις αντιληφθεί κάποιος άμεσα, πρέπει να είσαι υποψιασμένος και ενημερωμένος. Αν εσύ λοιπόν υποψιάζεσαι το σύντροφο ή τη σύντροφό σου ότι λέει ψέματα, μένει να ενημερωθείς.

Πρόσεξε τις χειρονομίες του
Κοίτα προσεκτικά αυτόν και τα χέρια του από την ώρα που θα του κάνεις την ερώτηση μέχρι την ώρα που θα ολοκληρώσει την απάντησή του. Σημασία εδώ, δεν έχει τόσο η κίνηση όσο η στιγμή που κάνει την κίνηση. Εκείνοι που λένε αλήθεια “παίζουν” με τα χέρια τους λίγο πριν απαντήσουν, ενώ εκείνοι που ψεύδονται παίζουν με τα χέρια τους όσο απαντάνε


via GIPHY



Οι χειρονομίες του δεν συνάδουν με τις λέξεις τους
Όταν ένας άνθρωπος γνέφει προς τα κάτω εννοεί ναι, όταν γνέφει αριστερά δεξιά εννοεί όχι. Εκτός από τους Ινδούς, οι Ινδοί κουνούν το κεφάλι δεξιά-αριστερά όταν λένε ναι. Πρόσεξε τα λόγια τους, αν ας πούμε σου λένε ότι θα ήθελαν πολύ να γνωρίσουν τους δικούς τους αλλά γνέφουν προβληματισμένα, δεν πιστεύουν πολύ τα λεγόμενά τους. Αυτό φαίνεται περισσότερο όταν δεν θέλουν να διαφωνήσουν μαζί σου, σου λένε ναι, αλλά κουνάνε σκεπτικά το κεφάλι. 100% διαφωνούν.

Δε δείχνουν τις παλάμες τους
Ίσως ακούγεται παράξενο. Όταν όμως οι άνθρωποι δείχνουν τις παλάμες τους ενώ μιλάνε, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Ωστόσο, δεν είναι απόλυτο, ότι επιδεικνυόμενες παλάμες=αλήθεια.
Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν λέμε ψέματα τα χέρια μας ιδρώνουν και υποσυνείδητα νομίζουμε ότι αν δουν τα χέρια μας, θα αντιληφθούν αμέσως ότι λέμε ψέματα.

Κλείνουν τα μάτια τους
Θεωρείται πολύ κλασική ένδειξη ψεύδους το κλείσιμο των ματιών. Όταν ο σύντροφος σου δεν σου λέει την αλήθεια, είτε θα καλύψει τα μάτια του ή θα τα κλείσει ή μπορεί να καλύψει και ολόκληρο το πρόσωπό του με κάποιο τρόπο. Αλληγορικά, μεταφράζεται ως η άρνηση του ψεύτη να δει την αλήθεια.

via GIPHY



Χαμογελούν υπερβολικά έντονα
Αν ο σύντροφός σου είναι πολύ καλός στα ψέματα, τότε θα δεις ένα μεγάλο χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη του. Το ψέμα υποδηλώνεται με ένα μεγάλο χαμόγελο πριν από μία ενοχοποιητική ερώτηση. Με αυτήν την κίνηση, προσπαθούν απεγνωσμένα να σου δείξουν ότι είναι αθώοι ενώ στην ουσία δεν είναι.

Παίζουν με τα χείλη τους
Ο πιο εύκολος ανιχνευτής ψεύδους. Όταν λες ψέματα νιώθεις νευρικότητα και όταν νιώθεις νευρικότητα σφίγγεις τα χείλη σου ή τα δαγκώνεις. Συνήθως η κίνηση γίνεται προς τα μέσα, σαν ο ψεύτης να ρουφάει τα χείλη του σε σημείο που δεν φαίνονται. Αν ο σύντροφός σου ρουφήξει τα χείλη του, στην καλύτερη, η απάντηση που θα λάβεις θα είναι κατά το ήμισυ αλήθεια.


via GIPHY


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v