ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Μερικές άβολες αλήθειες για τις σχέσεις

«Ο τρελός έρωτας δεν είναι γερό θεμέλιο για να χτίσεις μακροχρόνια σχέση». Και άλλες δύσκολες αλήθειες που κάποιος έπρεπε επιτέλους να πει.

Μερικές άβολες αλήθειες για τις σχέσεις


1. Σχεδόν ποτέ δεν ξέρεις κάποιον τόσο καλά ώστε να τον «αγαπάς γι’ αυτό που είναι».

Ο εγκέφαλός σου γεμίζει τα κενά με αυθαίρετα συμπεράσματα, βασισμένος στις εμπειρίες και τις σκέψεις τις δικές σου –όχι του άλλου. Τελικά, αγαπάς σε μεγάλο ποσοστό την (πάντα υποκειμενική) εικόνα που έχεις για τον εκάστοτε άνθρωπο απέναντί σου.

2. Είναι πάντα θέμα αλληλεπίδρασης.

Τα συναισθήματά σου αλλάζουν και διαμορφώνονται ανάλογα και με τις πράξεις του άλλου. Η αγνή, ανιδιοτελής αγάπη είναι για τις μανάδες και τους μοναχούς.

3. Δεν θα σταματήσεις ποτέ να φοβάσαι.

…Γιατί η αληθινή αγάπη περιλαμβάνει φόβο. Ακόμα και τις φορές που δεν θα το αισθάνεσαι σαν φόβο, αλλά σαν αδιαφορία, εκνευρισμό, αμφιταλάντευση ή συναισθηματικό μούδιασμα, μπορείς να είσαι βέβαιος πως είναι φόβος.

4. Ο τρελός έρωτας δεν είναι γερό θεμέλιο για μια σχέση.

Όσο μεγαλύτερος ο έρωτας, τόσο μεγαλύτερη η ματαίωση. Είναι πολύ σκληρότερο να απογοητεύεσαι από έναν άνθρωπο που είχες κάνει θεό, απ’ ό,τι από κάποιον που τον έβλεπες πάντα σαν άνθρωπο. Και η κοινή καθημερινότητα έχει πάντα απογοητεύσεις. Οπότε; Οπότε οι πιο σταθερές σχέσεις είναι εκείνες που ξεκίνησαν σαν ρυάκια, όχι σαν χείμαρροι συναισθημάτων.

5. Δεν μπορείς να διαλέξεις ποιον θα ερωτευτείς.

Μπορείς, όμως, να διαλέξεις με ποιον θέλεις να περάσεις τη ζωή σου, να κάνεις παιδιά, και να γεράσεις μαζί. Ευτυχώς.

6. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις την αγάπη από την συνήθεια.

Στις πολύ μακροχρόνιες σχέσεις, φτάνει πάντα μια στιγμή που αναρωτιέσαι αν πραγματικά αγαπάς τον άλλο ή αν μένεις μαζί του από συνήθεια. Και το τρομακτικό είναι πως δεν υπάρχει απάντηση –γιατί η αγάπη και η συνήθεια μετά από χρόνια μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα μείγμα σαν αυτό του κέικ σου. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το αλεύρι από τα αυγά αφού τα χτυπήσεις, όσο και αν προσπαθείς.

7. Όλες οι σχέσεις είναι άνισες.

Πάντα ο ένας από τους δύο αγαπάει πιο πολύ. Άρα φοβάται πιο πολύ. Άρα ο άλλος καθορίζει την πορεία και τη δυναμική της σχέσης. Ναι, βαρύ, το ξέρουμε, συγνώμη.

8. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείς να δώσεις σε κανέναν να καταλάβει πόσο τον αγαπάς.

Όσο και αν το εκφράζεις με λόγια ή με πράξεις. Στην καλύτερη περίπτωση, ο άλλος θα ξέρει ότι τον αγαπάς. Το μέγεθος της αγάπης, όμως, θα παραμείνει για πάντα στο μυαλό σου και μόνο. Λυπούμαστε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2