Αυτά που χρειάζεται μια σχέση για να είναι υγιής

Επειδή, τι είναι μια σχέση αν δεν προσπαθούν και οι δύο, καθημερινά, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό;
Αυτά που χρειάζεται μια σχέση για να είναι υγιής
Οι σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Χρειάζονται πολλή δουλειά για να πετύχουν, και αυτή η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Υπάρχουν, όμως, και μερικά πράγματα που είναι απαραίτητα για να πετύχει μια σχέση, κι εμείς σου φτιάξαμε έναν μικρό, εύκολο οδηγό.

Πρέπει να ταιριάζουν οι προσωπικότητές σας
Ναι, λένε πως τα αντίθετα έλκονται, αλλά αυτό είναι ένα κλισέ που (αποδεδειγμένα) κάθε φορά μας θυμίζει πόσο προβληματικό είναι. Δύο άτομα που ταιριάζουν, όμως, όπως μπορείς να καταλάβεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν μια υγιή σχέση. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ρουτινιάσετε. Το να αποκτήσετε νέες εμπειρίες είναι πάντα στο χέρι σας, αλλά δεν χρειάζεται να ζείτε με έναν άνθρωπο που δεν ταιριάζετε για να το κάνετε αυτό.

Πρέπει να τα βρίσκετε και στο κρεβάτι
Επιφανειακό; Όχι. Τέλος πια στο να λέμε πως το να επιθυμείς καλό σεξ από την σχέση σου (και να μην ντρέπεσαι να παραδεχτείς ότι αυτό είναι σημαντικό) είναι επιφανειακό, και πως τα χαρίσματα του ανθρώπου είναι εσωτερικά. Επειδή, πίστεψέ μας, αν ο πιο χαρισματικός άνθρωπος του κόσμου δεν μπορεί να σε κάνει να τελειώσεις, κάποια στιγμή θα βαρεθείς.

Πρέπει, όμως, να είστε και οι δύο ο εαυτός σας
Ας εξηγήσουμε. Έχεις δει ποτέ εκείνα τα ζευγάρια που, με τον καιρό, αρχίζουν να θυμίζουν περισσότερο δίδυμα αδέρφια παρά άτομα που κάνουν σεξ το βράδυ; Νιώθεις κι εσύ άβολα αυτή τη στιγμή, με αυτή την εικόνα; Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις τον εαυτό σου να χαθεί μέσα στην σχέση σου, και δεν έχεις προσωπική ζωή. Μην σταματήσετε να κάνετε αυτά που σας ευχαριστούν, απλά και μόνο επειδή έχετε ένα άτομο στην ζωή σας. Και, για να επεκταθούμε…

…πρέπει να γνωρίζεις τον εαυτό σου
Πώς αλλιώς θα φέρεις τον καλύτερό σου εαυτό σε μία σχέση, αν δεν έχεις ήδη γνωρίσει (και λατρέψει) τον καλύτερό σου εαυτό; Συνεπώς, αν νιώθεις πως έχεις ακόμα αρκετά να ανακαλύψεις για τον εαυτό σου, μην βιαστείς να κάνεις σχέση.

Τέλος, πού πας χωρίς εμπιστοσύνη;
Δεν γίνεται να υπάρξει μακροχρόνια και υγιής σχέση χωρίς εμπιστοσύνη. Και δεν γίνεται να υπάρξει εμπιστοσύνη αν δεν… κάνουμε το παραπάνω. Επειδή η ζήλεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανασφάλεια. Και η ανασφάλεια δεν θα καταπολεμηθεί μέχρι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε τι έχουμε να προσφέρουμε, και γιατί αξίζουμε αγάπη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v