Πώς θα φτιάξω την σχέση μου;

Τα πράγματα, μερικές φορές, δεν είναι εύκολα. Αλλά για κάποιο λόγο δεν θες να τα παρατήσεις. Ώρα, λοιπόν, να σώσεις την σχέση σου.
Πώς θα φτιάξω την σχέση μου;
Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχουν σχέσεις που να μην περνάνε από κακές περιόδους. Βαρετές περιόδους. Περιόδους που ίσως να είστε περισσότερο συγκάτοικοι και λιγότεροι σύντροφοι. Και πολλές φορές, αυτές οι περίοδοι οδηγούν σε χωρισμό.

Εκτός κι αν αποφασίσεις να μπεις δυναμικά, σαν σούπερ ήρωας, και να σώσεις την σχέση σου. Κι εμείς θα σου προτείνουμε μερικές ιδέες.

Βγείτε τακτικά ραντεβού
Μήπως απλώς έχετε βαλτώσει; Πόσο καιρό έχετε να βγείτε έξω οι δυο σας, για να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου; Και, όχι, η βόλτα στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της βδομάδας δεν μετράει. Βγείτε για ένα ποτό, μπορεί απλά να σας έχει φάει το σπίτι.

Μιλήστε περισσότερο
Αυτές οι κουβέντες για το πού πάμε, πώς πάμε, γιατί πάμε είναι δύσκολες. Και οριακά ενοχλητικές. Αλλά είναι αναγκαίες. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν κάτι πάει στραβά στην σχέση σου, από το να ρωτήσεις ειλικρινά (και πολύ ψύχραιμα): “Έι, είναι όλα καλά στην σχέση μας;”

Ζητήστε βοήθεια
Είναι ντροπή να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού; Όχι. Αυτό το στίγμα για τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος να παραδεχτούν (στον εαυτό τους, πρώτα-πρώτα) ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις και ότι χρειάζονται βοήθεια πρέπει να σταματήσει. Αν πιστεύετε ότι οι συνεδρίες με έναν σύμβουλο θα ήταν βοηθητικές, δοκιμάστε το.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας
Πολλές φορές, αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πρόβλημα της σχέσης, είναι στην πραγματικότητα προσωπικό μας πρόβλημα. Είτε έχει βάση το στρες, είτε την ανασφάλεια, είναι πάρα πολύ σημαντικό για την σχέση μας να αναγνωρίσουμε πότε κάτι είναι δικό μας φταίξιμο, και να μην κατηγορούμε τον/ην σύντροφό μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v