Οι συμβουλές για σχέσεις που πρέπει να ξεχάσεις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις την σχέση σου παραμυθένια… αυτοί όμως δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν.
Οι συμβουλές για σχέσεις που πρέπει να ξεχάσεις
Από συμβουλές για το πώς να κάνεις μια σχέση να πετύχει, άλλο τίποτα. Έχουμε πολλές, και είμαστε περήφανοι για τις περισσότερες. Υπάρχουν, όμως, και μερικές συμβουλές που δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν—και, για κάποιον λόγο, είναι δημοφιλείς. Οι παρακάτω συμβουλές, που λογικά τις άκουσες από την μαμά σου, ή από την θεία σου (ή από κάποια φίλη σου που κουβαλάει τα μυαλά της θείας σου), απλά θα κάνουν τις εντάσεις στην σχέση σου να γιγαντωθούν.

Κάνε ό,τι κάνουν οι άλλοι
Συμβουλή που βγάζει νόημα στην θεωρία, αλλά όχι στην πράξη. Το να μιμείσαι επιτυχημένα ζευγάρια μπορεί να ακούγεται σαν σίγουρη συνταγή, αλλά δεν υπολόγισες ότι αυτά τα ζευγάρια… είναι εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι από εσένα και τον σύντροφό σου! Δεν γίνεται να λειτουργήσουν στην σχέση σας τα πράγματα που κάνουν εκείνοι. Και μην ξεχνάς ποτέ ότι οι συμπεριφορές και οι πράξεις που προσπαθείς να μιμηθείς είναι αυτά που το άλλο ζευγάρι επιλέγει να δείξει στον κόσμο. Πίσω από κλειστές πόρτες, δεν έχεις ιδέα τι γίνεται.

Απαιτώ και διατάζω
Ναι, το ξέρουμε πως μετά από λίγο καιρό, τα σιρόπια των πρώτων ημερών θα αρχίσουν να φεύγουν, στην θέση τους θα έρθει η ρουτίνα. Πέραν του ότι η ρουτίνα (αν το καλοσκεφτείς) δεν έφταιξε ποτέ σε κανέναν, θα δεχτούμε ότι πού και πού θες και τα σιρόπια σου. Και, ξέρεις κάτι; Ο καλύτερος τρόπος να τα αποκτήσεις είναι να τα ξεκινήσεις εσύ, και να αλλάξεις πάλι το κλίμα της σχέσης σου. Μην απαιτείς τίποτα από τον σύντροφό σου. Οι απαιτήσεις και οι διαταγές μπορούν να οδηγήσουν μονάχα στην περιφρόνηση…

Θα μου πεις τα πάντα
Το μυστικό των πιο πετυχημένων σχέσεων; Ο σεβασμός στον προσωπικό χώρο και χρόνο του άλλου. Δεν γίνεται να ξέρεις τα πάντα για τον σύντροφό σου, όπως κι εκείνος δεν πρόκειται να μάθει τα πάντα για εσένα. Αν φοβάσαι ότι συμβαίνει κάτι πίσω από την πλάτη σου, προσπάθησε να του μιλήσεις για τις υποψίες σου με ψυχραιμία, και άφησέ τον να σου εξηγήσει (αν υπάρχει κάτι για να εξηγηθεί).

Εγώ είμαι το αφεντικό
Έγινε κάτι κακό. Θύμωσες. Πληγώθηκες. Παρεξηγήθηκες. Ό,τι κι αν συνέβη, αν η αντίδρασή σου είναι να φωνάξεις, να απειλήσεις, να του κόψεις το σεξ ή την επικοινωνία, μέχρι να “καταλάβει τι έκανε”, εσύ είσαι το πρόβλημα. Οι άνθρωποι δεν είναι μέντιουμ για να καταλάβουν τι σκέφτεσαι. Και ήρθε η ώρα να το καταλάβεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v