Δεν τον εμπιστεύομαι: Τι να κάνω;

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου απλά δεν σου εμπνέει την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε; Κατ’ αρχάς… δεν φρικάρεις!
Δεν τον εμπιστεύομαι: Τι να κάνω;
Η εμπιστοσύνη είναι παράξενο πράγμα. Πολλές φορές την αισθάνεσαι, πολλές φορές αργείς να την νιώσεις. Ενώ ξέρεις πως θα έπρεπε να την νιώθεις. Όπως σε μία σχέση, με ένα άτομο που υποτίθεται ότι επέλεξες για να σε συντροφεύει. Κι όμως, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την δύναμη να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου αμέσως. Τι κάνεις τότε;

Μήπως σε επηρεάζει το παρελθόν;
Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα μπαγκάζια του παρελθόντος, και όλα αυτά που μας πλήγωσαν σε προηγούμενες σχέσεις, δεν θα είχαν τρόπο να μας επηρεάζουν στο μέλλον. Δεν ζούμε όμως σε έναν ιδανικό κόσμο, οπότε πρέπει να σκεφτείς: μήπως προβάλλεις παλιότερα προβλήματα σε μια καινούρια σχέση;

Μήπως φταις εσύ;
Σου έχει δώσει δικαιώματα για να μην τον εμπιστεύεσαι; Ή μήπως η δική σου ανασφάλεια δημιουργεί αόρατα εμπόδια στην σχέση σας; Προσπάθησε να σκεφτείς όσο πιο ορθολογιστικά μπορείς την κατάσταση, για να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα που δεν θα σε μπερδέψει περισσότερο.

Θέλεις να του πεις την αλήθεια;
Αν εξακολουθείς να νιώθεις ότι δεν τον εμπιστεύεσαι (ακόμα), σκέψου να το συζητήσεις μαζί του. Να του πεις ακριβώς πώς αισθάνεσαι, αλλά και ότι θέλεις να προσπαθήσεις να σώσεις αυτή την σχέση. Δεν είναι εύκολο, και είναι πολύ πιθανό να σου πει ότι δεν γνωρίζει τι περισσότερο μπορεί να κάνει (ειδικά από την στιγμή που δεν σου έχει δώσει δικαιώματα).

Μήπως βιάζεσαι;
Σκέψου, επίσης, πόσο χρόνο μετράει η σχέση σας. Αν είστε ακόμα στις αρχές, τότε είναι πολύ λογικό να μην σου είναι εύκολο να εμπιστευτείς ένα καινούριο άτομο στην ζωή σου, όσο κι αν σε ενθουσιάζει σε πολλά άλλα επίπεδα. Η εμπιστοσύνη είναι από τις πιο σημαντικές αρετές μέσα σε μια σχέση—και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να χτιστεί εν μια νυκτί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v