Σημάδια ότι είσαι αληθινά ερωτευμένη μαζί του

Είναι έρωτας αληθινός, ή είναι μήπως ο ενθουσιασμός; Θα σε βοηθήσουμε να καταλάβεις—αν και πιστεύουμε ότι ξέρεις την απάντηση…
Σημάδια ότι είσαι αληθινά ερωτευμένη μαζί του
Ο ενθουσιασμός και ο έρωτας, δυστυχώς, μοιάζουν. Είναι κοντινοί συγγενείς. Και μπορούν και οι δύο να σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ, αλλά μόνο ένα από τα δύο κρατάει. Και δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις τι είναι αυτό που νιώθεις. Να την λέμε την αλήθεια, αν οι άνθρωποι μπορούσαμε να καταλάβουμε τι νιώθουμε – γενικότερα – θα ζούσαμε σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο.

Πώς θα καταλάβεις, λοιπόν, αν τα αισθήματά σου για εκείνον είναι αληθινά, ή αν είναι απλώς ο ενθουσιασμός, που με τον καιρό θα ξεθυμάνει;

Δέχεσαι τα ελαττώματά του
Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και στον ενθουσιασμό, κι αυτή είναι τα ελαττώματα του άλλου ατόμου… και κατά πόσο εσύ μπορείς να τα αντιληφθείς. Όταν έχεις γνωρίσει ένα άτομο που σου έχει πάρει το μυαλό, είναι δύσκολο να φανταστείς καν πως έχει ελαττώματα. Βλέπεις μια τελειότητα μπροστά σου. Αν, όμως, βλέπεις τα λάθη, τα μικρά προβλήματα, και εξακολουθείς να θες να μείνεις δίπλα του, τότε είναι έρωτας.

Τα αισθήματά σου δεν φθίνουν
Ο ενθουσιασμός, όσο ωραίος και να είναι, έχει ημερομηνία λήξης, και μάλιστα κοντινή. Σύντομα θα αρχίσεις να νιώθεις την ρουτίνα να μπαίνει στην σχέση σας, να σας μεταμορφώνει σε κάτι διαφορετικό. Ίσως κάποιες μέρες να ξυπνάς και να μην θέλεις ούτε να τον βλέπεις—κι αυτό είναι φυσιολογικό, κι εκείνος περνάει τέτοιες μέρες. Το σημαντικό, όμως, είναι μέσα σε όλα αυτά να ξέρεις κατά βάθος ότι ακόμα αγαπιέστε και θα κάνατε τα πάντα ο ένας για τον άλλον.

Νιώθεις ότι συνδέεστε σε κάθε πιθανό επίπεδο
Από τα πιο σοβαρά, μέχρι και τα πιο χαζούλικα, φαίνεται να συμφωνείτε. Να έχετε παρόμοιες απόψεις, να μπορείτε να περπατήσετε δίπλα-δίπλα, στον ίδιο δρόμο. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα βρίσκετε παντού – που είναι αναμενόμενο – οι συμβιβασμοί δεν σε τρομάζουν πλέον. Επειδή ξέρεις ότι, μαζί του, αξίζουν.

Θέλεις να κάνετε συνέχεια σεξ
Τον θέλεις δίπλα σου, τον θέλεις πάνω σου και τον θέλεις από κάτω σου. Ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός και, αντικειμενικά, δεν έχει μείνει και τίποτα καινούριο να δοκιμάσετε στο σεξ, εσύ θέλεις να το κάνετε συνέχεια. Επειδή ξέρεις πως αυτός είναι ο άνθρωπός σου και μόνο εκείνον θες. Βέβαια, ακόμα κι αν δεν κάνετε όλη την ώρα σεξ…

…μπορείς να κάθεσαι μαζί του χωρίς να κάνεις τίποτα
Ούτε καν να μιλάτε. Η ησυχία δεν σας τρομάζει. Αντιθέτως, μπορείτε να περνάτε ώρες ολόκληρες χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε άχνα, απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου. Τα ζευγάρια που βρίσκονται ακόμα στην φάση του ενθουσιασμού δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι τόσο άνετα όσο εσείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v