ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι πιο άβολες αλήθειες για τις σχέσεις

Τις ξέρεις. Κι εμείς τις ξέρουμε. Αλλά ήρθε η ώρα επιτέλους κάποιος να τις πει φωναχτά, δεν νομίζεις;

Οι πιο άβολες αλήθειες για τις σχέσεις

Το ‘χουμε πει και θα συνεχίσουμε να το λέμε. Οι σχέσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζονται συνεχή δουλειά, επικοινωνία και ειλικρίνεια, όρια και συμβιβασμούς. Αλλά αν καταφέρεις και βρεις την χρυσή τομή, μια σχέση μπορεί να κάνει την ζωή σου να μοιάζει ολοκληρωμένη. Και ο λόγος που μερικοί από εμάς βασανιζόμαστε και κάνουμε λάθη και μετά ξεκινάμε πάλι απ’ την αρχή είναι που δεν έχουμε αποδεχτεί ακόμα μερικές αλήθειες, που μπορεί να είναι σκληρές, αλλά είναι αναγκαίες.

Αυτές είναι οι πιο σκληρές αλήθειες για τις σχέσεις, και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για αυτές.

Αν δεν κάνεις λάθη, τότε δεν ρισκάρεις καθόλου
Δεν υφίσταται σχέση χωρίς λάθη. Για την ακρίβεια, δεν υφίσταται ανθρώπινη ζωή χωρίς λάθη. Το να κάνουμε πράγματα που μετανιώνουμε είναι κομμάτι μας, και αν ποτέ δεν έχουμε μπει σε αυτή τη θέση, τότε μάλλον κάτι δεν κάνουμε καλά. Μάλλον έχουμε αφήσει την ρουτίνα και την ασφάλεια να καταλάβουν την ζωή μας. Και η ρουτίνα δεν βοηθάει καμία σχέση.

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει
Ναι, μπορεί να νιώσεις φοβερά συναισθήματα από την πρώτη κιόλας ματιά, αλλά αυτό είναι απλά ο ενθουσιασμός. Ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι το πρώτο κομμάτι του παζλ, αλλά δεν θα σου χαρίσει μια σχέση που αξίζει. Χρειάζεται συνεχώς δουλειά, και να κοιτάς τον εαυτό σου στον (μεταφορικό) καθρέφτη, προσπαθώντας να βελτιωθείς.

Πρέπει να ζητάς αυτό που θέλεις
Κάποιοι άνθρωποι λένε πως αν ο έρωτας είναι αληθινός, τότε δεν χρειάζονται λόγια. Θα ξέρεις αμέσως τι χρειάζεται ο άλλος. Εμείς, πάλι, λέμε πως αν γινόταν έτσι, θα είχαμε γεμίσει Νοστράδαμους. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τόσο εναρμονισμένος με τις πιο ενδόμυχές σου σκέψεις, για να σου φέρει αυτό που χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή. Όσο περισσότερο τολμάς να διεκδικείς αυτό που θέλεις, τόσο πιο δυνατή θα είναι η σχέση σου.

Μην αφήνεις πράγματα στην μέση
Και όταν το λέμε αυτό, μιλάμε για καυγάδες. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλειμμα, επειδή έχετε αρχίσει να ξεφεύγετε και οι δύο, καλύτερα θα ήταν να πάτε για ύπνο και να συζητήσετε το πρόβλημα το πρωί, με καθαρό μυαλό. Όχι να ξυπνήσετε και να κάνετε σαν να μη συνέβη τίποτα. Επειδή τα άλυτα προβλήματα έχουν την τάση να επιστρέφουν… χειρότερα.

Το να έχεις προσωπική ζωή είναι (η σωστή) επιλογή
Πολλά ζευγάρια πέφτουν στην παγίδα να παρατούν την προσωπική τους ζωή, τις ασχολίες και τις άλλες τους σχέσεις, και σιγά-σιγά η ζωή τους όλη περιστρέφεται γύρω από την σχέση τους. Αυτό δεν ονομάζεται υγιής σχέση, αλλά αλληλεξάρτηση. Και οι εξαρτήσεις δεν κάνουν καλό, ακόμα κι αν είναι συναισθηματικές.

Μια σχέση αποτυγχάνει μόνο αν το πάρεις απόφαση
Όσο είσαι διατεθειμένος να παλέψεις, να προσπαθήσεις για την σχέση σου, τότε υπάρχει ελπίδα. Κανένας χωρισμός δεν συμβαίνει αν δεν το έχουν πάρει κατά βάθος απόφαση και οι δύο ότι αυτό που είχαν τέλειωσε. Κάνε, λοιπόν, στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση: Νιώθεις ότι έχει μείνει κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψεις;

Θ.Δ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY