Τα πιο χαζά λάθη στις σχέσεις

Προσοχή: Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας κάνουν να νιώσετε άβολα. Επειδή λογικά τα έχετε κάνει όλα… και θα τα ξανακάνετε.
Τα πιο χαζά λάθη στις σχέσεις
Υπάρχουν μερικά λαθάκια στις σχέσεις που, λίγο-πολύ, όλοι τα έχουμε κάνει. Ναι, το ξέρουμε, φταίει ο ενθουσιασμός. Και εκείνη τη στιγμή, μπορεί να αποτελέσουν πολύ σημαντικό πρόβλημα, να δημιουργήσουν όλο το δράμα του κόσμου. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από σαχλαμαρίτσες που όλοι έχουμε κάνει, και μάλλον όλοι θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Οπότε, ας τα διαβάσουμε, κι ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι θα είμαστε καλύτεροι από εδώ και στο εξής. Άσχετα αν θα συμβεί αυτό…

Πολλές ερωτήσεις
Ειδικά στο ξεκίνημα. Τι κάνεις; Πού πήγες; Ποιος είναι αυτός; Γιατί σε παίρνει αυτή; Το ξέρουμε, θες να μάθεις τα πάντα για τον άνθρωπό σου, αλλά και λίγη υπομονή δεν κάνει κακό.

Παρατάμε τους φίλους μας
Επειδή θέλουμε να βγούμε με το μωρό. Να αράξουμε με το μωρό. Να κοιτάμε τον τοίχο με το μωρό. Και οι φίλοι μας ξεροσταλιάζουν σαν μωρά πουλάκια που περιμένουν την μαμά τους.

Υπεραναλύουμε τα μικρότερα πράγματα
Από λόγια και μηνύματα, μέχρι κινήσεις και βλέμματα. Μερικές φορές, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα βλέπεις. Σοκαριστικό, δεν λέμε, αλλά θα σου σώσει την ζωή όταν το καταλάβεις.

Προτρέχουμε σε συμπεράσματα… συνεχώς
Και αυτά τα συμπεράσματα, τις περισσότερες φορές, έχουν να κάνουν με την ανασφάλειά μας ότι θα μας κερατώσουν/θα μας παρατήσουν/θα γίνουμε μια ανθρώπινη στυμμένη λεμονόκουπα.

Ποστάρουμε τα πάντα στα social media
Και επειδή δεν μας έφταναν οι selfies και τα τραγούδια και τα μακροσκελή στάτους για το πώς είναι να βρίσκεις, επιτέλους, την αληθινή αγάπη, τώρα έχουμε και ξεδιάντροπα stories. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.

Θέλουμε αποκλειστικότητα 24/7
…Συγγνώμη, αλλά αυτό καλό θα ήταν να μην το ζητάς, ακόμα και μετά από δεκαπέντε χρόνια γάμου. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει και την προσωπική του ζωή.

Σταματάμε να κάνουμε πράγματα για εμάς
Μαζί με τους φίλους μας, παρατάμε και τα χόμπι μας. Για λίγο, λέμε στον εαυτό μας, απλά να απολαύσουμε τα σιρόπια, όσο κρατούν. Και κάπως έτσι βολευόμαστε…

Προσπαθούμε να πιέσουμε στιγμές και καταστάσεις
Είναι, στ’ αλήθεια, ανάγκη να βιώνετε όλα τα αισθήματα ταυτόχρονα; Έχει, όντως, σημασία ποιος θα πει πρώτος το “Σ’ αγαπώ”;

Συγκρίνουμε την σχέση μας με τις σχέσεις άλλων
Απαράδεκτο, και δεν πρόκειται να το αναλύσουμε άλλο. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, όπως και οι σχέσεις που κάνει!

Δεν παραδεχόμαστε τα λάθη μας
Αν υπάρχει ένα λάθος που ειλικρινά ελπίζουμε να μην ξανακάνουμε στις σχέσεις μας, είναι να μην αφήσουμε ξανά τον εγωισμό μας να πιάσει το τιμόνι. Αν όλοι οι άνθρωποι ήταν περισσότερο διατεθειμένοι να ακούσουν και να καταλάβουν τι έκαναν λάθος, ίσως οι σχέσεις να ήταν πολύ πιο εύκολες…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v