Μήπως το κινητό… καταστρέφει σχέσεις;

Στους δύο, τρίτος δεν χωρεί. Ειδικά αν αυτός ο τρίτος έχει λεπτή, στυλάτη κατασκευή και κάμερα 13 Megapixel.
Μήπως το κινητό… καταστρέφει σχέσεις;
Μάλλον διάβασες τον τίτλο του κειμένου και στράβωσε λίγο το στόμα σου. Προφανώς, το κινητό σου, ένα άψυχο αντικείμενο, δεν μπορεί να σου καταστρέφει την σχέση. Ο εθισμός σου όμως με το κινητό;

Ναι, οι περισσότεροι από εμάς θα λέγαμε πως έχουμε σχετικά ανθυγιεινή σχέση με το smartphone μας. Περνάμε μαζί του του περισσότερες ώρες απ’ ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε, και ίσως αυτές οι ώρες που σκρολάρουμε ανενόχλητοι στο Instagram να μας στερούν άλλα πράγματα, πιο ουσιώδη. Και ίσως να δημιουργούν προβλήματα στην σχέση μας.

Όταν μιλάτε, είναι πάνω από το κινητό του
Και ναι, ορκίζεται πως ακούει εκείνη την στιγμή, αλλά η προσοχή του είναι αλλού. Πρώτον, αυτό είναι σούπερ αγενές, και οποιοσδήποτε το κάνει, δεν αξίζει ανθρώπινη επικοινωνία. Δεύτερον… δεν έχουμε δεύτερον, αυτό είναι ξεκάθαρα αιτία διαζυγίου.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνάς;
Δεν σου λέμε να ξυπνάς κάθε μέρα και να ‘χεις όρεξη για σεξ, για αυτοκρατορικά πρωινά και για να ανοίξεις την μπαλκονόπορτα και να αφήσεις να έρθουν μέσα πουλάκια να σε ντύσουν. Αλλά καλό θα ήταν, λέμε τώρα, να μην πιάνεις αμέσως το κινητό σου για να τσεκάρεις ειδοποιήσεις, με την τσίμπλα στο μάτι. Πες και μια καλημέρα.

Αν δεν σου απαντήσει αμέσως, τρελαίνεσαι
Θέλεις να είναι κι αυτός πάνω από το κινητό του 24/7, και μόλις χτυπάει η ειδοποίηση, να έχει αρχίσει αμέσως να συνθέτει την απάντησή του. Και, ναι, δεν λέμε ότι αυτό δεν ακούγεται ωραίο, ειδικά για μια γενιά εθισμένη στο να μιλάει με μηνύματα, αλλά σκέψου κι αυτό: Αν, αντί να περιμένεις να σου απαντήσει (ενώ ένας θεός ξέρει τι άλλες δουλειές έχει), βρεθείτε από κοντά, θα πείτε (και θα κάνετε) πολλά περισσότερα.

“Και τι ήθελες να πεις;”
Μην ακουστούμε σαν εκείνους που λένε “Εμένα στα χρόνια μου…”, αλλά εμάς στα χρόνια μας, οι καυγάδες ήταν αληθινοί. Που σημαίνει ότι υπήρχε αιτία, και μετά υπήρχε λύση. Το να μαλώνετε επειδή τα αισθήματά σας χάθηκαν στην μετάφραση (Ναι, τα emoji δεν είναι αρκετά για να τα εκφράσεις, σοκ), είναι απλώς χαζό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v