ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αυτά που κάνουν οι ναρκισσιστές

…και το καλό που σου θέλουμε να τα καταλάβεις όσο είναι ακόμα νωρίς!

Αυτά που κάνουν οι ναρκισσιστές

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για ναρκισσιστές. Αλλά ποτέ δεν θα έχουμε μιλήσει αρκετά για την περίπτωσή τους, επειδή… ναι, πώς να το κάνουμε, έχουν τον τρόπο τους και φέρνουν άτυχους ανθρώπους στην ζωή τους. Παρουσιάζονται ως τα πιο γοητευτικά και έξυπνα άτομα που έχεις γνωρίσει ποτέ, και μετά – αφού έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σου – τα πάντα παίρνουν μια στροφή 180 μοιρών.

Και κάπως έτσι θα καταλάβεις με τι έχεις να κάνεις, όσο είναι νωρίς.

Κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα
Οι ναρκισσιστές πιστεύουν πως γνωρίζουν περισσότερα για τον κόσμο, για την ζωή, για τον έρωτα, για την πολιτική… από όλους μας. Αν θυμάστε την σκηνή από τον Βασιλιά των Λιονταριών, που ο Σκαρ λέει πως περιτριγυρίζεται από ηλίθιους, κάτι τέτοιο θα δείτε να συμβαίνει και στην αληθινή ζωή. Και, προφανώς, όσο σημαντικό άτομο κι αν πιστεύεις ότι είσαι στην ζωή του, δεν πρόκειται να λάβεις ειδική μεταχείριση από το πόσο ξερόλας είναι.

Η εξαίρεση στον κανόνα
Οι κανόνες είναι για τους κοινούς θνητούς. Και εκείνοι δεν αισθάνονται πολύ κοινοί θνητοί τα τελευταία… όσα χρόνια ζουν τέλος πάντων. Και αν δεν μπορούν να σπάσουν τους κανόνες μόνοι τους, θα βάλουν κάποιο άτομο που έχουν γοητεύσει να το κάνει για αυτούς. Προφανώς και έχουν τις καλύτερες διασυνδέσεις.

Φέρονται συνεχώς σαν να είναι ανώτεροι
Θα μας ρωτήσεις τώρα, “Ανώτεροι από ποιον;” Από όλους, θα σου απαντήσουμε. Φροντίζουν πολύ την εικόνα τους, και ανησυχούν πολύ για την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά και για την συμπεριφορά τους στον υπόλοιπο κόσμο. Οι ναρκισσιστές δεν είναι αγενείς άνθρωποι. Πόσο μάλλον, η άσχημη πλευρά τους εκφράζεται μόνο με υπονοούμενα, ή… κεκλεισμένων των θυρών.

Υποθέτουν πως όλοι τους αγαπούν
Αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι κρυφές τους ανασφάλειες δεν είναι αληθινές. Αντιθέτως, επειδή αυτές οι ανασφάλειες είναι τόσο έντονες, τους βγαίνει σαν αντίδραση αυτού του είδους η συμπεριφορά. Ένας ναρκισσιστής έχει πείσει τον εαυτό του πως όλοι οι υπόλοιποι τον λατρεύουν, και η παραμικρή αρνητική συμπεριφορά απέναντί του, μεταφράζεται αυτομάτως ως ζήλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2