Πώς να τον κάνεις να μιλήσει για… αισθήματα

Ναι, ναι, τα ‘χουμε πει: Οι άντρες δεν μιλάνε για αισθήματα. Διάβασε τώρα πώς θα τον κάνεις να ανοιχτεί, και μας ευχαριστείς αργότερα.
Πώς να τον κάνεις να μιλήσει για… αισθήματα
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι γυναίκες με τους άντρες είναι πως οι άντρες δεν μιλάνε. Ειδικά για αισθήματα. Αν ρωτήσεις τους άντρες ποιο είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να ακούσουν στην σχέση τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σου πουν την κλασική πια φράση “Πρέπει να μιλήσουμε”.

Τώρα, χωρίς να αναλύσουμε τόσο πολύ γιατί συμβαίνει αυτό – με την ανατροφή έχει να κάνει, και ελπίζουμε να εξαλειφθεί με τις επόμενες γενεές – πρέπει να περάσουμε στο ζουμί. Πώς θα τον καταφέρεις εσύ, τώρα, να μιλήσετε για πράγματα που (η κοινωνία του έχει πει ότι) δεν μπορεί να μιλάει;

Ανοίξου πρώτη
Μίλησέ του για εσένα. Μην περιμένεις να ξεδιπλώσει τις ανασφάλειές του για να τις διώξετε, αν εσύ δεν κάνεις το ίδιο. Πρέπει να σε εμπιστευτεί πρώτα.

Φέρσου του σαν να είναι ίσος
Δεν είναι παιδί που χρειάζεται καθοδήγηση. Δεν είναι ηλίθιος, και σίγουρα δεν αξίζει γκρίνια ή passive-aggressive συμπεριφορά. Αυτό που χρειάζεται είναι κατανόηση, και υπομονή. Δειξ’ του ότι τα αισθήματά του δεν είναι κάτι τρομακτικό και ξένο, αλλά ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού του.

Μικρές νίκες
Ακόμα κι αν δεν το ‘χει τόσο με την έκφραση, σίγουρα θα κάνει κάτι καλά—υποθέτουμε, για να μένεις μαζί του. Θύμισέ του ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου, και πως αναγνωρίζεις τα καλά που κάνει. Ο σκοπός του να γίνει καλύτερος στην επικοινωνία δεν είναι να γίνει καλύτερος σύντροφος για εσένα. Είναι να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του.

Μην πιέζεις
Αν δυσκολεύεται και κάθε φορά που πάτε να μιλήσετε σοβαρά αρχίζουν να τρέμουν τα πόδια του, μην τον πιέσεις ακόμα περισσότερο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον φρικάρεις περισσότερο. Πες του ότι καταλαβαίνεις, και ότι θες να βρεις έναν τρόπο να τον κάνεις να νιώσει πιο άνετα.

Καλός συγχρονισμός
Όπως είναι φυσιολογικό, αν ξεκινήσεις να του κάνεις κουβέντα όταν μόλις έχει γυρίσει στο σπίτι από την δουλειά, δεν θα καταφέρεις και πολλά. Το ίδιο θα έπρεπε να ξέρει και αυτός, και όλοι μας. Η επικοινωνία είναι θέμα σεβασμού, και σεβασμός είναι να ξέρεις πότε το άτομο που έχεις δίπλα σου χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v