Μήπως βρήκες τον ένα και μοναδικό;

Μικρά και σούπερ χαριτωμένα σημάδια ότι βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο για εσένα…
Μήπως βρήκες τον ένα και μοναδικό;
Όταν ερωτεύεσαι, δεν σε νοιάζει τίποτα. Δεν προσέχεις τίποτα. Απλά αφήνεις τα αισθήματά σου να σε παρασύρουν, ζεις μέσα σε μια υπέροχη φαντασίωση. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, πιστεύουμε, τόσες φαντασιώσεις τελειώνουν… άδοξα.

Μήπως όμως αυτός ο έρωτας είναι ο ιδανικός; Μήπως ο ένας-και-μοναδικός, η αδελφή ψυχή σου υπάρχει—και την βρήκες;

*Δέχεται το παρελθόν σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά το δέχεται. Ξέρει πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε εμπειρίες που μας έχουν σχηματίσει, και πλέον έχουμε αφήσει πίσω, και δεν σκοτώνει την σχέση σας με τους παράλογούς του φόβους.

*Τον κάνεις να γελάει, και δεν σταματάει ποτέ να σου το δείχνει—και να σε κάνει να γελάς κι εκείνος. Αν δεν καταφέρνετε να γελάτε στην σχέση σας, ποιο είναι το νόημα;

*Δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου. Τον σκέφτεσαι το πρωί που ξυπνάς, και το βράδυ πριν κοιμηθείς.

*Δεν σας νοιάζουν οι ατέλειες. Ξέρετε και οι δύο ότι όλοι τις έχουμε, και δεν υπάρχουν πολλά που να μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Όταν ερωτεύεσαι ένα άτομο, ερωτεύεσαι και τα λάθη του, τις ατέλειές του και τα κουσούρια του. Και δεν νιώθεις την ανάγκη να τον αλλάξεις.

*Νιώθεις ότι σε έχει βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να ακούς καλύτερα τα αισθήματά σου, να μπορείς να διαχειριστείς μια σχέση πιο ώριμα. Και, μην ξεχνάς, αν το νιώθεις αυτό, λογικά νιώθει το ίδιο για ‘σένα!

*Κάνετε υποχωρήσεις ο ένας για τον άλλο. Είτε μικρές, είτε μεγάλες, αλλά το νόημα είναι πως έχετε καταλάβει και οι δύο πως σχέση χωρίς συμβιβασμούς δεν στεριώνει. Και είστε διατεθειμένοι να τους κάνετε.

*Είστε κάτι παραπάνω από δυο άτομα που έχουν σχέση. Νιώθεις πως έχει γίνει ο καλύτερός σου φίλος, τον εμπιστεύεσαι απόλυτα, και μπορείς να του μιλήσεις για τα πάντα. Σε έχει δει στα καλύτερα και στα χειρότερά σου, και είναι το πρώτο άτομο που θα τρέξεις μόλις έχεις κάτι να μοιραστείς.

*Μπορείς να φανταστείς το μέλλον σας, και είναι η πιο όμορφη εικόνα που ‘χει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό σου…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v