Λόγοι για να χωρίσεις

Επειδή μερικές σχέσεις απλά δεν τραβάνε, και πρέπει να ξέρεις πότε να κόψεις το σκοινί…
Λόγοι για να χωρίσεις
Υπάρχουν σχέσεις με διάρκεια. Υπάρχουν σχέσεις ζωής. Και μετά υπάρχουν και σχέσεις που αναπόφευκτα τελειώνουν. Είναι ανθρώπινο, δεν γίνεται να είμαστε όλοι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως το να βλέπεις την σχέση σου να φθίνει μπροστά στα μάτια σου δεν πονάει. Κι όμως, πρέπει να το πάρεις απόφαση, να σφίξεις τα δόντια και να τελειώσεις αυτή την σχέση πριν γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Ειδικά αν παρατηρήσεις κάτι από τα παρακάτω…

Δεν τον εμπιστεύεσαι πια
Αν έπρεπε να διαλέξουμε το ένα πράγμα που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει μια σχέση, αυτό θα ήταν η εμπιστοσύνη. Όλα ξεκινούν από εκεί. Το να έχεις σχέση με ένα άτομο που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και που μπορείτε να μιλήσετε ειλικρινά για κάθε πρόβλημα που θα προκύψει είναι η βάση μιας υγιούς σχέσης. Και, τις περισσότερες φορές, αν χαθεί η εμπιστοσύνη, οι πιθανότητες να επανέλθει είναι πολύ μικρές.

Δεν υπάρχει πλέον θαυμασμός
Θυμάσαι εκείνες τις εποχές, στις αρχές της σχέσης, που κάθε μικρό πράγμα που κάνατε έμοιαζε υπέροχο; Τότε που στηρίζατε ο ένας τον άλλον σε κάθε ιδέα, τρελή ή λογική; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σχέση. Πρέπει να στηρίζουμε τους συντρόφους μας, να τους θαυμάζουμε για αυτό που είναι και να στεκόμαστε δίπλα τους. Διαφορετικά, η σχέση μεταμορφώνεται πολύ γρήγορα σε απλή συγκατοίκηση.

Έχετε σταματήσει να προσπαθείτε
Είναι αλήθεια, οι σχέσεις απαιτούν προσπάθεια. Και αυτή η προσπάθεια πρέπει να μοιράζεται (τις περισσότερες φορές) ισόποσα. Και αυτή η προσπάθεια πρέπει να φαίνεται. Είτε μιλάμε για μικρές, στοργικές κινήσεις που δίνουν νόημα στην καθημερινότητα, είτε για σοβαρές κουβέντες επειδή έχει προκύψει κάποιο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αν και οι δυο δεν καταβάλλετε προσπάθεια για να επιβιώσει η σχέση σας… ποιο είναι το νόημα;

Είστε εντελώς διαφορετικοί…
…αλλά σε θεμελιώδη ζητήματα. Όλη η φιλοσοφία του “τα αντίθετα έλκονται” λειτουργεί πολύ καλά στις αρχές, μπορεί να δημιουργήσει πολύ διασκεδαστικές καταστάσεις, αλλά αν οι διαφορές σας έχουν να κάνουν με πράγματα που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της σχέσης σας, όπως οι απόψεις για τον γάμο και τα παιδιά, τότε αυτή η σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ένας από τους δυο σας να συμβιβαστεί με κάτι που δεν θέλει.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v