Τα σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από αυτόν

Μήπως η σχέση σας έχει πάψει πλέον να είναι υγιής, και δεν μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς αυτόν;
Τα σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από αυτόν
Τι συμβαίνει όταν σε μία σχέση, ένας απ’ τους δύο συντρόφους αρχίζει να χάνει τον εαυτό του; Τι συμβαίνει όταν η σχέση γίνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου, και σιγά-σιγά δεν μπορείς καν να θυμηθείς πώς ήσουν παλιότερα;

Αν αυτές είναι σκέψεις που σε έχουν απασχολήσει στην σχέση σου, τότε ίσως να είσαι εξαρτημένη από τον σύντροφό σου. Και αυτά είναι τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις (και να αλλάξεις την ζωή σου) άμεσα.

*Κάθε φορά που ο σύντροφός σου δεν βρίσκεται μαζί σου και περνάει τον χρόνο του με άλλα άτομα, η ζήλεια σου σε κάνει να θες να εκραγείς. Δεν μπορείς να γεμίσεις τον χρόνο σου αν δεν είστε μαζί, και η παραμικρή κουβέντα που θα ανταλλάξει με άλλον άνθρωπο, σε γεμίζει παράλογες υποψίες.

*Έχεις αρχίσει να απομακρύνεσαι από άτομα και δραστηριότητες που αγαπούσες πριν αυτή την σχέση. Οι φίλοι σου μπορεί να κάνουν βδομάδες να σε δουν, και πλέον αυτό που προτιμάς είναι να κάθεστε στο σπίτι—ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα.

*Ακόμα κι αν κάθε σας μέρα είναι ευτυχισμένη, κοιμάσαι και ξυπνάς με την παράλογη φοβία ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σε παρατήσει….

*…κι αυτό εκφράζεται συνήθως με κτητική συμπεριφορά. Τις πιο ακατάλληλες ώρες.

*Ό,τι σχέδια κι αν έχεις κάνει, ξέρεις κατά βάθος ότι θα τα παρατούσες χωρίς δεύτερη σκέψη αν ήταν να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί. Η κοινωνική σου ζωή δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με αυτό.

*Μπορεί να ακούσεις καλά λόγια από τον οποιονδήποτε, και μπορεί να προσπαθείς να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, αλλά το μόνο άτομο που μπορεί να σου δώσει την επιβεβαίωση που ζητάς είναι εκείνος.

*Ακόμα και τώρα, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τον σύντροφό σου να αλλάξει, να πετάξει από πάνω του αυτά που μπορεί να σε ενοχλούν, και να γίνει καλύτερος για ‘σένα. Δυστυχώς, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

*Παρά το γεγονός ότι πρακτικά όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτόν, προσπαθείς συνεχώς να τον ελέγξεις, να μαθαίνεις τι κάνει και πού πάει.

*Δεν μπορείς καν να φανταστείς πώς θα ήταν η ζωή σου αν χωρίζατε. Δεν έχεις ιδέα τι θα έκανες και πώς θα το διαχειριζόσουν. Και ίσως να έχεις πει, “αστειευόμενη”, ότι αν χωρίσετε ποτέ, θα αυτοκτονήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v