Τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι σου λέει ψέματα

Άλλα σου έλεγε χθες, άλλα σου λέει σήμερα; Μάθε να διαβάζεις τα πιο σίγουρα σημάδια ότι σου λέει ψέματα…
Τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι σου λέει ψέματα
Κανείς δεν θέλει να του λένε ψέματα. Ειδικά αν το ένστικτό σου χτυπάει καμπανάκια εδώ και αρκετό καιρό, και πλέον το έχεις πάρει χαμπάρι. Και, ναι, το ξέρουμε ότι μερικές φορές είναι απολαυστικό να παγιδεύεις έναν ψεύτη ακόμα περισσότερο μέσα στους ίδιους τους ιστούς του, αλλά η δική μας άποψη είναι πως, με το που καταλάβεις τα παρακάτω σημάδια, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις ξεκάθαρα.

Επειδή αξίζεις – επιτέλους – λίγα ξεκάθαρα λόγια.

Άλλα λέει τώρα, άλλα θα πει μετά
Αν η ιστορία που σου λέει δεν βγάζει νόημα, ή αν αρχίσει να αναιρεί τα ίδια του τα λόγια, μάλλον έχει μπλέξει τα ψέματά του μεταξύ τους. Και είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον αντιμετωπίσεις.

Αυτές οι ενοχές…
Όταν ένας άνθρωπος έχει κάνει κάτι κακό, μάλλον θα νιώθει ενοχές. Εκτός κι αν είναι 100% ψυχοπαθής, αλλά αυτή είναι μια σχετικά μικρή ομάδα. Αν κάτι σου φανεί διαφορετικό και περίεργο σε σχέση με την συνηθισμένη του συμπεριφορά – αν, για παράδειγμα, φέρεται υπερβολικά καλά, σαν να θέλει να κρύψει κάτι – τότε ρώτα τον τι συμβαίνει.

Κοίτα με στα μάτια
Πανάρχαιο τέχνασμα, που σίγουρα μπορεί να τον προδώσει: όταν κάποιος λέει ψέματα, δύσκολα θα μπορεί να σε κοιτάξει κατάματα. Βέβαια, αυτό το τέχνασμα είναι τόσο πανάρχαιο, που πλέον το γνωρίζουν οι περισσότεροι, άρα ίσως να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να σε κοιτάει. Αν η οπτική επαφή είναι μηδενική, ή αν σε κοιτάει λες και έχει βιδώσει το κεφάλι του σε μία θέση και δεν μπορεί να κουνηθεί, έχουμε πρόβλημα.

Άλλα λέει και άλλα κάνει
Αν οι πράξεις του δεν… ταιριάζουν με αυτά που λέει ότι θα κάνει, δεν μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρο ότι σου κρύβει κάτι. Μην τρελαίνεσαι· το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη κοινή λογική και να παρατηρείς αυτά που συμβαίνουν στην σχέση σας.

Εσύ φταις
Αν προσπαθεί συνέχεια να κάνει τα πράγματα να φαίνονται λες και είναι δικό σου φταίξιμο, τότε προσπαθεί να κρύψει κάτι. Ή απλά θέλει να σου διαλύσει το ηθικό και να σε ελέγχει. Σε κάθε περίπτωση, το να κατηγορείς τον/την σύντροφό σου είναι εντελώς τοξική συμπεριφορά, και δεν την δεχόμαστε.

Και η ώρα ήταν τρεις παρά δεκατρία λεπτά
Αν αρχίσει να σου λέει μια ιστορία για το τι έκανε, και ξαφνικά αρχίζει να σου πετάει ένα σωρό άχρηστες λεπτομέρειες, τότε υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια:
*Είναι συγγραφέας
*Πιστεύει ότι οι άχρηστες λεπτομέρειες κάνουν την ιστορία του πιο πιστευτή
*Λέει πράγματα που βγάζει απ’ το μυαλό του μέχρι να σκεφτεί κάτι σημαντικό να πει

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v