Τα σημάδια ότι αρχίζει να σου ανοίγεται

Αν φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου δεν το ‘χει και τόσο πολύ με το να εκφράζει αυτά που νιώθει, αυτά τα μικρά πράγματα είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις!
Τα σημάδια ότι αρχίζει να σου ανοίγεται
Δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να μιλάνε ελεύθερα για αυτά που νιώθουν. Σίγουρα, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Και επειδή ακούμε συχνά στις σχέσεις για τέτοια προβλήματα επικοινωνίας, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια λίγο διαφορετική τακτική.

Αν, λοιπόν, φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου δεν εκφράζεται, αυτά είναι τα μικρά πραγματάκια που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι, σιγά-σιγά, αρχίζει να σου ανοίγεται. Απόλαυσέ τα, και σύντομα θα δεις ότι, χωρίς πίεση, θα αρχίσει να σου λέει όλο και περισσότερα.

Φαίνεται αγχωμένος όταν μιλάτε
Ή διστακτικός. Αυτό συμβαίνει επειδή (στερεοτυπικό, αλλά αλήθεια) το να δείξει ότι είναι ευάλωτος τον τρομάζει περισσότερο από κάθε τι. Μην ανησυχείς λοιπόν· αυτό το άγχος που βλέπεις είναι απλά επειδή θέλει να σου μιλήσει, και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι δεν θα πάθει εγκεφαλικό.

Σου λέει κάποιο μυστικό από το παρελθόν του
Δεν θέλουν όλοι να μιλάνε για το παρελθόν τους. Όλες οι εμπειρίες – τραυματικές ή όχι – που μας σχημάτισαν δεν είναι αναγκαστικά το καλύτερο θέμα συζήτησης. Αν όμως αποφασίσει να μοιραστεί μαζί σου κάτι από το παρελθόν του, αυτό είναι πάρα πολύ θετικό.

Σου λέει πότε κάτι τον ενοχλεί
Πίστεψέ μας, αυτό είναι εξαιρετικό. Και όχι μόνο επειδή οι άντρες θα εσωτερικεύσουν πιο εύκολα τα προβλήματά τους για να μην τα αντιμετωπίσουν. Αυτό το πράγμα είναι εξαιρετικό, επειδή το να αρχίζεις να μιλάς ανοιχτά και για τα κακά κομμάτια της καθημερινής σου ζωής ανοίγει τον δρόμο για καλύτερη επικοινωνία.

Μιλάτε ενώ βρίσκεται σε ευάλωτη θέση
Ενώ ξαπλώνετε νυσταγμένοι στο κρεβάτι. Σε μια βόλτα. Όταν έχετε πάει επίσκεψη στο πατρικό του. Οι προσωπικές συζητήσεις σε μέρη που δεν αισθάνεται 100% άνετα δείχνουν ότι νιώθει σίγουρος πως μπορεί να κρατηθεί από πάνω σου και πως δεν κινδυνεύει.

Μιλάει για κάποια παλιά του σχέση
Όχι, δεν πρέπει να φρικάρεις. Από την μία, θέλει να ξέρεις περισσότερα πράγματα για αυτόν (και οι παλιές του σχέσεις είναι κομμάτι της ζωής του, δέξου το), και από την άλλη είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να σου πει τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν, ελπίζοντας η σχέση σας να μην έχει τα ίδια προβλήματα.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v