Πώς να τον κάνεις να ανοιχτεί

Πώς θα τον καταφέρεις να σου ανοιχτεί, σε πέντε απλά βήματα—ναι, εννοούμε να χρησιμοποιήσει λέξεις για να εκφράσει συναισθήματα.
Πώς να τον κάνεις να ανοιχτεί
Υπάρχουν άντρες που μπορούν να μιλάνε ανοιχτά για αυτά που νιώθουν. Αποτελούν μειοψηφία, επειδή ζούμε σε μια χώρα που τα μικρά αγόρια εξακολουθούν να μεγαλώνουν ακούγοντας ότι οι άντρες δεν κλαίνε.

Ναι, εντάξει, δεν πρόκειται να σου πούμε πώς να τον κάνεις να κλάψει, αλλά σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τον κάνεις να σου ανοιχτεί περισσότερο και να σου μιλήσει για όλα αυτά που έχει στο κεφάλι του… και στην καρδιά του.

1. Το multitasking είναι φίλος σου
Σε γενικές γραμμές, ακόμα και οι πολύ εκδηλωτικοί άντρες φοβούνται όταν έρχονται αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιο άτομο και πρέπει να μιλήσουν για τα αισθήματά τους. Νιώθουν ότι πλησιάζει καυγάς, ή ότι τους κατηγορείς για κάτι. Άρα, η καλύτερη τακτική είναι να του το φέρεις με το μαλακό ενώ κάνετε κάτι άλλο ταυτόχρονα. Θα τον βοηθήσεις να το δει περισσότερο σαν casual κουβέντα και όχι σαν ανάκριση. Δουλεύει πολύ καλά και μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά αν οδηγείς εσύ. Κάθεστε δίπλα-δίπλα, η οπτική επαφή είναι δύσκολη, και τα αισθήματα έχουν χώρο να απλωθούν. Επαναλαμβάνουμε, όμως…

2. Με το μαλακό
Δεν είναι συνηθισμένος να το κάνει αυτό. Και σου πάμε στοίχημα ότι δεν θα αντιδράσει καλά αν απλά του πετάξεις στα ξαφνικά το θέμα της συζήτησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το φέρεις ύπουλα στην κουβέντα, όχι—εννοούμε ότι είναι πολύ καλύτερο και για τους δυο σας να ξεκινήσεις δείχνοντας ενδιαφέρον για εκείνον. Μπορείς να τον ρωτήσεις κάτι πολύ πιο γενικό, και έπειτα να προχωρήσεις στα επιμέρους.

3. Μάθε να εκτιμάς την κουβεντούλα
Οι άντρες μπορούν να πουν πολλά πράγματα… λέγοντας κάτι εντελώς διαφορετικό. Εντελώς απλοϊκό (και, αντικειμενικά, κλισέ) παράδειγμα: Αν σου μιλάει για ποδόσφαιρο, εκείνη τη στιγμή προσπαθεί να μοιραστεί μαζί σου κάτι που τον ενδιαφέρει. Μπορεί να μην έχει να κάνει αναγκαστικά με τα αισθήματά του, αλλά είναι ένας τρόπος να δει αν πραγματικά νοιάζεσαι για αυτόν. Μην υποτιμάς λοιπόν εκείνες τις μικρές, άσκοπες συζητήσεις που νιώθεις ότι δεν οδηγούν πουθενά—είναι ακόμα ένας τρόπος να έρθετε πιο κοντά.

4. Μην τον διακόπτεις
Πίστεψέ μας όταν σου λέμε ότι εννιά στους δέκα άντρες έχουν φτάσει στην ενηλικίωση με το παράπονο ότι ποτέ κανείς δεν τους αφήνει να ολοκληρώσουν μια πρόταση. Και, σίγουρα, υπάρχουν αρκετά προβληματικά πράγματα στην δήλωση αυτή:
Α) Έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι οι άντρες διακόπτουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις γυναίκες, επειδή σεξισμός.
Β) Πρακτικά όλα τα παιδιά έχουν αυτό το παράπονο, επειδή όλο αυτό το σε-διακόπτω-ενώ-μιλάς είναι ένα ταλέντο που έχουν όλοι οι γονείς.
Το ζήτημα είναι, όμως, ότι αν βάλεις κάτω να συγκρίνεις κουβέντες μεταξύ γυναικών και μεταξύ αντρών, θα δεις πολύ διαφορετικές δυναμικές. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες τα πάνε πολύ καλύτερα με τον διάλογο, ενώ οι άντρες προτιμούν να ολοκληρώσουν αυτό που πέρασαν τόση ώρα να διαμορφώνουν στο κεφάλι τους, και μετά να περάσουν στον γύρο των ερωτήσεων. Ναι, μπορεί να σου φέρει τραυματικές αναμνήσεις από τις πιο βαρετές διαλέξεις στην σχολή σου, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαίο κακό.

5. Γελάστε μαζί
Ναι, καλά διάβασες. Μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να νιώσουν άνετα και να μοιραστούν κάτι μαζί σου αφού έχουν περάσει λίγη ώρα… γελώντας. Άρα, πλέον έχεις και απώτερο σκοπό στο να βλέπετε μαζί τις αγαπημένες σας κωμωδίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v