Τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνει (χωρίς να τα ζητάς)

Επειδή υπάρχουν μερικά πράγματα στις σχέσεις, που θα ‘πρεπε να είναι αυτονόητα. Και αν χρειάζεται όλο να του τα θυμίζεις, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.
Τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνει (χωρίς να τα ζητάς)
Τι προσδοκίες έχεις από μία σχέση; Ποια είναι τα πράγματα που θα ήθελες να δεις τον σύντροφό σου να κάνει; Όλοι έχουμε διαφορετική απάντηση να δώσουμε σε ερωτήσεις όπως αυτές—και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να υπάρχει… εγχειρίδιο της σωστής σχέσης.

Υπάρχουν, όμως, και μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Που θα ‘πρεπε να είναι αυτονόητα. Είναι εκείνα τα πράγματα που δεν χρειάζεται να παρακαλάς για να γίνουν, επειδή κανονικά συμβαίνουν σε κάθε σχέση που θέλει να αυτοαποκαλείται λειτουργική. Θα έπρεπε, λοιπόν…

...να είσαι κομμάτι της ζωής του
Έχεις γνωρίσει τους φίλους του; Την οικογένειά του; Όταν κάνει σχέδια για να βρεθεί μαζί τους, σε υπολογίζει, τουλάχιστον κάποιες φορές; Είπαμε, και οι δύο σύντροφοι αξίζουν την προσωπική τους ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτές οι δύο ζωές δεν θα συγκλίνουν ποτέ.

…να σου στέλνει χωρίς να στέλνεις πρώτη
Ναι, επειδή μερικές φορές θες απλά να στείλεις ένα χαριτωμένο μήνυμα για να πεις καλημέρα. Ή για να ρωτήσεις αν είναι όλα καλά. Και αυτά τα μηνύματα δεν γίνεται να τα στέλνει πάντα ένας από τους δύο.

…να φέρεται σωστά μπροστά στους φίλους σου
Καλά τα αστειάκια και οι χοντράδες που πετάτε μεταξύ σας, επειδή καταλαβαίνετε ότι δεν λέγονται με κακία. Το να βγάζεις όμως πράγματα τόσο προσωπικά στην φόρα μπροστά σε τρίτους, είναι απαράδεκτο.

…να σε ρωτάει πώς πήγε η μέρα σου
Είτε ήταν καλή, είτε ήταν άσχημη, το να δείξει ενδιαφέρον να μάθει πώς πέρασες σήμερα είναι ένα από εκείνα τα μικρά πράγματα που παραβλέπουμε, αλλά μπορούν να κάνουν μια σχέση να κρατήσει για χρόνια.

…να σου κάνει likes
Ναι, είναι ηλίθιο, το ξέρουμε. Αλλά, για όνομα του θεού, ας σταματήσουμε να υποκρινόμαστε ότι τα social media δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην ζωή μας, και ας παραδεχτούμε ότι πλέον το like από ένα άτομο που αγαπάς σε κάνει να χαμογελάς κάθε φορά.

…να οργανώνει ραντεβού
Και μιας και παραδεχόμαστε πράγματα, ας παραδεχτούμε επίσης ότι τα ραντεβού δεν χρειάζεται να σταματούν μετά τις πρώτες εβδομάδες. Ναι, πλέον γνωρίζεστε αρκετά καλά. Αλλά γιατί να στερείτε από τον εαυτό σας την διασκέδαση;

…να σου κάνει κομπλιμέντα
Ναι, επειδή θες να σου θυμίζει ότι σε επιθυμεί. Δεν είναι έγκλημα.

…να καθαρίζει
Δεν είπαμε να σφουγγαρίζει όλα τα πατώματα κάθε βδομάδα, αλλά τουλάχιστον να πλένει τα πιάτα. Αν περιμένει να κάνεις εσύ όλες τις δουλειές, τι κάνεις μαζί του;

…να σου λέει πώς αισθάνεται
Επειδή, αν δεν σου λέει πώς αισθάνεται, ποιο είναι το νόημα; Τι κάνετε μαζί;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v