Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να μαλώνετε ποτέ

Άλλη μια φορά για όσους δεν το άκουσαν: Αν μαλώνετε ακόμα για τις δουλειές του σπιτιού, κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην σχέση σας!
Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να μαλώνετε ποτέ
Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε μια σχέση. Και, ναι, έχουμε πει και ξαναπεί ότι όλα λύνονται με την σωστή επικοινωνία και τον διάλογο, αλλά μερικές φορές υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα. Και οι καυγάδες είναι κομμάτι τους.

Την ίδια στιγμή, αν οι καυγάδες σου με το έτερόν σου ήμισυ αφορούν οτιδήποτε από τα παρακάτω, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω, να δείτε τα πράγματα λίγο διαφορετικά και να σκεφτείτε ξανά τι ακριβώς σημαίνει η σχέση σας. Επειδή όταν φτάνουμε στο σημείο να δημιουργούμε προβλήματα και λόγους να μαλώσουμε από το πουθενά, κάτι δεν πάει καθόλου καλά…

Για τον χρόνο που περνάτε χωριστά
Ο μόνος λόγος που αυτό μπορεί να είναι αιτία για καυγά είναι αν κυριολεκτικά δεν βλέπετε ποτέ ο ένας τον άλλο. Τότε, ναι, υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που κάποιος απ’ τους δυο σας αποφεύγει να συζητήσει, και έχει επιλέξει να πνίγεται στην δουλειά ή στα ενδιαφέροντά του. Το να περνάτε, όμως, χρόνο χωριστά και να εξακολουθείτε να έχετε προσωπική ζωή, ακόμα και μέσα στην σχέση σας, κάθε άλλο παρά κακό είναι. Πόσο μάλλον, είναι σημάδι ότι είστε πολύ λειτουργικοί.

Για τα πεθερικά
Ναι, υπάρχουν. Ναι, μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στις περισσότερες σχέσεις. Αυτό, όμως, που δεν έχουν είναι η δύναμη να σας επηρεάσουν. Μόνο αν τους επιτρέψετε να εισχωρήσουν στην ζωή σας με τέτοιο τρόπο θα αρχίσουν να κάνουν κακό. Συνεπώς, τα πάντα είναι στο χέρι σας. Βάλτε τα όριά σας, μιλήστε ψύχραιμα για το τι μπορείτε και δεν μπορείτε να επιτρέψετε, και μην τους αφήνετε να σας χαλάνε την μέρα.

Για τις δουλειές του σπιτιού
Πρέπει να αποδεχτείτε (και οι δυο σας) δύο πολύ απλά πράγματα. Πρώτον, είστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρετε και οι δύο. Δεύτερον, το σπίτι σας λογικά ποτέ δεν θα είναι τόσο αψεγάδιαστο που να θυμίζει κατάλογο του ΙΚΕΑ.

Για την διακόσμηση
Ας είμαστε σοβαροί. Η διακόσμηση του σπιτιού, από το χρώμα των τοίχων, μέχρι τις κουρτίνες του ξενώνα, είναι πιο σοβαρό ζήτημα απ’ ό,τι πιστεύουμε. Και είναι λογικό. Μένετε σ’ αυτό το σπίτι, και θέλετε και οι δύο να ανταποκρίνεται στην προσωπική σας αισθητική. Πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα νικήσει κάποιος απ’ τους δυο σας τον καυγά, και θα πρέπει να συμβιβαστείτε.

Για το τηλεκοντρόλ
Ναι, είναι εκνευριστικό. Και επίσης πολύ ασήμαντο. Και τα περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν και online, για όνομα του θεού δηλαδή.

Θοδωρής Διάκος



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v