Τα σημάδια ότι είσαι σε μια τέλεια σχέση

Δεν χρειάζεται να σκάνε πυροτεχνήματα κάθε φορά που βρίσκεστε… υπάρχουν και πιο διακριτικοί τρόποι για να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε μια τέλεια σχέση.
Τα σημάδια ότι είσαι σε μια τέλεια σχέση
Τι κάνει μια σχέση τέλεια; Είναι οι ώρες που περνάτε μαζί; Είναι οι τέλειες διακοπές και οι πανέμορφες selfie στο Instagram, που κάνουν τους υπόλοιπους να σας ζηλεύουν;

Όχι. Η τέλεια σχέση δεν έχει να κάνει με αυτά. Μπορεί να υπάρχουν, αλλά η αληθινή ομορφιά κρύβεται πίσω από πολύ πιο μικρά – και συνάμα σημαντικά – πράγματα. Σε μια τέλεια σχέση, λοιπόν, υπάρχει…

…ευγένεια
Η ευγένεια είναι πολύ πιο σημαντική απ’ ό,τι πιστεύουμε. Κυρίως επειδή πολλές φορές θεωρούμε μερικά πράγματα δεδομένα, και φτάνουμε στο σημείο να μην λέμε εκείνη την λέξη που κουβαλάει τόσο νόημα: Ευχαριστώ.

…αυθορμητισμός
Όλοι λένε πως, με τον καιρό, τα ζευγάρια χάνουν αυτή την αίσθηση της περιπέτειας. Εμείς, πάλι, θα πούμε ότι αυτό είναι στο χέρι σας. Ακόμα κι αν η καθημερινότητα βάζει τα δυνατά της για να σας κάνει “βαρετό, παντρεμένο ζευγάρι”, μπορείτε να κρατήσετε τον ενθουσιασμό σας ζωντανό.

…γέλιο
Λένε πως τα ζευγάρια που γελούν μαζί, μένουν μαζί. Κι αυτή είναι μια τεράστια αλήθεια. Επειδή, τι είναι μια σχέση, αν όχι δυο άτομα που περνούν καλά μαζί και διασκεδάζουν; Το χιούμορ σας μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

…όρια
Περνάτε χρόνο μαζί, μα περνάτε και χρόνο χώρια. Και οι δυο σας χρειάζεστε λίγη ώρα για τον εαυτό σας, για τους φίλους σας και για τα πράγματα που αγαπάτε. Κι αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχετε καμία… τελετουργία ως ζευγάρι. Όταν υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να συμβούν.

…τρόπος να λύνονται τα προβλήματα
Επειδή κάθε σχέση έχει προβλήματα. Ναι, ακόμα και η δική σας. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι, αντί να κάθεστε και να φωνάζετε ο ένας στα μούτρα του άλλου, ή – ακόμα χειρότερα – να μην τα συζητάτε καν, έχετε βρει τον τρόπο να μιλάτε και να τα λύνετε ψύχραιμα. Και να μαθαίνετε από αυτά.

…εμπιστοσύνη
Ξέρετε και οι δύο τι νιώθετε ο ένας για τον άλλο, και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητείτε. Εκείνες οι μικρές, παρανοϊκές σκέψεις που τρυπώνουν στο μυαλό δεν σας επηρεάζουν. Μέσα από όλες τις τρικυμίες που μπορεί να περάσει μια σχέση – και όλες οι σχέσεις τις περνούν – ξέρετε πως στο τέλος θα είστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Κι αυτό είναι αληθινή αγάπη…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v