Τα πράγματα που είναι χειρότερα από την απιστία

Λένε πως, σε μία σχέση, η απιστία είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;
Τα πράγματα που είναι χειρότερα από την απιστία
Σε μία σχέση, η απιστία θεωρείται το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Είτε είναι σωματική, είτε συναισθηματική, είναι η απόλυτη προδοσία της εμπιστοσύνης του άλλου συντρόφου. Και τις περισσότερες φορές, μια απιστία – και η ανακάλυψή της – θα οδηγήσει στο τέλος της σχέσης. Μήπως υπάρχουν χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στην ζωή ενός ζευγαριού; Εκείνα τα πράγματα που, αργά αλλά σταθερά, κάποια στιγμή θα σκοτώσουν μια σχέση;

Το να μην λες ποτέ ευχαριστώ
Είναι μια πολύ μικρή λέξη, που όλοι έχουμε για δεδομένη. Ακόμα κι αν ένα ζευγάρι είναι μαζί για χρόνια, κάθε πράξη καλοσύνης γίνεται επειδή υπάρχει αγάπη από πίσω, κι αυτή η αγάπη πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν είναι τίποτα να πεις ευχαριστώ στον σύντροφό σου όταν κάνει κάτι για ‘σένα, και δεν είναι υπερβολικό να περιμένεις να το ακούσεις κι εσύ.

Παραγνωριστήκαμε
Με τον καιρό, και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να νιώθουν όλο και πιο άνετα μεταξύ τους. Κι αυτό πολλές φορές μπορεί να κάνει την σχέση να βαλτώσει. Σταματάμε την προσπάθεια, θεωρούμε τα πάντα δεδομένα και από σύντροφοι καταλήγουμε συγκάτοικοι.

Καθόλου εμπιστοσύνη
Όταν μια σχέση ξεκινά με το ένα από τα δύο άτομα να φοβάται και την σκιά του, αυτή η σχέση δεν πρόκειται να κρατήσει. Ακόμα χειρότερα, όταν το άλλο άτομο δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα για ανησυχία, ξέρεις πως για όλα φταίει η παράνοια και η ανασφάλειά σου.

Ο εγωισμός
Όλοι έχουμε εγωισμό. Όλοι θέλουμε να φροντίζουμε τον εγωισμό μας, κι αυτό είναι φυσιολογικό. Πόσο μάλλον, κάποιος (λίγο κυνικός) θα μπορούσε να πει ότι η δημιουργία μιας σχέσης είναι ο απόλυτος τρόπος να ταΐσει ένας άνθρωπος τον εγωισμό του· βρίσκεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει και σου δίνει προσοχή, και έχει μάτια μόνο για ‘σένα. Όταν όμως ο εγωισμός σου αρχίζει να αγγίζει επίπεδα ναρκισσισμού, τότε η σχέση σου έχει τελειώσει.

Η κακή συμπεριφορά
Κακή συμπεριφορά δεν είναι μονάχα οι καυγάδες και τα ουρλιαχτά που ακούνε οι γείτονες. Κακή συμπεριφορά μπορεί να είναι οι μπηχτές και τα σαρκαστικά σχόλια μπροστά σε τρίτους, ή ακόμα και η αδιαφορία. Όταν ο σύντροφός σου δείχνει πως δεν σε εκτιμά, η αυτοπεποίθησή σου πέφτει στα τάρταρα, και κάπως έτσι ξεκινά ένας φαύλος κύκλος… που δυστυχώς μπορεί να κρατήσει χρόνια ολόκληρα.

Η έλλειψη επικοινωνίας
Κατά βάθος, ο δολοφόνος κάθε σχέσης. Όταν κάθε φορά που κάτι μας ενοχλεί, αντί να το συζητήσουμε επιτόπου, το κρατάμε μέσα μας και το αφήνουμε να σιγοβράζει, κάποια στιγμή όλα αυτά τα καταπιεσμένα αισθήματα θα εκραγούν—μαζί με την σχέση μας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v