Τα σημάδια ότι φέρεσαι πολύ εγωιστικά

Μήπως φέρεσαι τόσο εγωιστικά, που κινδυνεύεις να καταστρέψεις την σχέση σου; Κάνε κλικ για να μάθεις…
Τα σημάδια ότι φέρεσαι πολύ εγωιστικά
Εγωιστές όλοι μπορούμε να γίνουμε. Δεν είναι παράξενο. Αυτό όμως που μπορεί να είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό, σύντομα θα γίνει τοξικό, και μπορεί να καταστρέψει μια σχέση. Και, δυστυχώς, πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να συμβεί κάτι τραγικό—όπως όλα τα κακά πράγματα στην ζωή, οι μικρές στιγμές είναι που μετράνε.

Τι θες να κάνουμε;
Κάθε φορά που είναι η σειρά σου να επιλέξεις τι θα κάνεις με το ταίρι σου, από το τι φαγητό θα παραγγείλετε, μέχρι τι ταινία θα δείτε, όλα είναι μέσα στα σιρόπια. Και μετά, όταν είναι η σειρά του να αποφασίσει, κατεβάζεις τα μούτρα σου μέχρι το πάτωμα και εύχεσαι να ήσουν αλλού. Είτε ο σύντροφός σου έχει το χειρότερο γούστο (τότε γιατί είσαι μαζί του;), είτε πραγματικά θες να γίνεται μόνο το δικό σου.

Γιατί δεν μου απάντησες;
Αν είσαι ο άνθρωπος που θα κάνει σκηνή επειδή κάποιος δεν σου απάντησε στο μήνυμά σου μέσα σε τρία λεπτά, αλλά την ίδια στιγμή έχεις το θράσος να ανοίγεις τα μηνύματά σου και να μην απαντάς ποτέ, τότε δεν χρειάζεται να σου πούμε εμείς ότι έχεις πρόβλημα. Το ξέρεις και το κάνεις συνειδητά. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο, γιατί εδώ μιλάμε για απλή κακία.

…Κι εγώ;
Μέσα στην σχέση σου, κάνεις όμορφα πράγματα. Μπορεί να πληρώσεις για το φαγητό. Μπορεί να βγάλεις έξω τα σκουπίδια. Μπορεί να τα κάνεις όλα αυτά περιμένοντας κάτι να κερδίσεις, επειδή δεν έχεις την ικανότητα να είσαι ανιδιοτελής. Συγχαρητήρια, σε λίγο καιρό δεν θα έχεις σχέση.

“…Κι εγώ;” vol.2: Ακόμα χειρότερα
Εναλλακτικά, κάθε καλή πράξη που έχεις κάνει ποτέ για την σχέση σου έχει συμβεί μπροστά σε κοινό, και φρόντισες να σε προσέξουν. Ναι, ίσως είσαι από εκείνους τους τύπους που θέλουν έναν προβολέα πάνω τους για να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο ότι κατά βάθος είναι καλοί. Και, ναι, για λίγο καιρό μπορεί να πείθεις, αλλά δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ. Οι υποκριτές δεν κερδίζουν στο τέλος.

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου
Πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι είναι στραμμένοι εναντίον σου. Έχεις από μια θεωρία συνωμοσίας για κάθε έναν από τους γνωστούς σου, τους φίλους σου και τους φίλους του συντρόφου σου. Και λογικά δικαιολογείς αυτή την παράνοια λέγοντας ότι μάλλον σε ζηλεύουν και θέλουν να σε καταστρέψουν.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v