Παράξενοι τρόποι για να πεις Σ’ αγαπώ

Ακόμα κι αν δεν σου έχει πει ακόμα Σ’ αγαπώ, μπορεί να σου το λέει με άλλα λόγια… Αυτό που έχει σημασία, είναι να ξέρεις να ακούς.
Παράξενοι τρόποι για να πεις Σ’ αγαπώ
Όλες οι καλές σχέσεις έχουν μία κοινή βάση: τον σεβασμό και την επικοινωνία. Και, σίγουρα, το πρώτο γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά τι συμβαίνει με το δεύτερο; Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν το ‘χουν τόσο πολύ με την επικοινωνία; Μέσα σε μια κοινωνία που όλοι φοβούνται να φανούν ευάλωτοι, και κανείς δεν λέει Σ’ αγαπώ, πώς μπορείς να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου όντως το νιώθει—κι ας μην το λέει ξεκάθαρα;

“Είμαι εδώ”
Όταν ο σύντροφός σου είναι δίπλα σου και σε στηρίζει, ξέρεις πως είσαι κάτι παραπάνω για εκείνον από μια ακόμα σχέση. Ξέρεις πως έχεις καταφέρει να μπεις στην καρδιά του, και πως τα αισθήματά του είναι αληθινά.

“Συγγνώμη”
Όλοι κάνουμε λάθη, μα λίγοι το παραδεχόμαστε. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, μέσα σε μια σχέση, και οι δύο σύντροφοι να καταλαβαίνουν πότε έκαναν κάτι λάθος και να ζητούν συγγνώμη. Όταν ζητούμε συγγνώμη, δείχνουμε ωριμότητα, και αυτό μας φέρνει πιο κοντά.

“Πες μου πώς νιώθεις”
Είναι σημαντικό να μιλάς με το ταίρι σου, αλλά ακόμα πιο σημαντικό να είστε συναισθηματικά ανοιχτοί ο ένας με τον άλλο—και να ενθαρρύνετε την συζήτηση για αυτά που νιώθετε. Αν ο σύντροφός σου ζητήσει να του μιλήσεις για αυτά που νιώθεις, αν θέλει όντως να ακούσει αυτά που σκέφτεσαι, πρακτικά σου έχει πει ήδη ότι σε αγαπάει.

“Ας το κλείσουμε αργότερα το θέμα”
Αν πει αυτό το πράγμα ενώ καυγαδίζετε, σημαίνει ότι πραγματικά νοιάζεται για ‘σένα. Αν συνέχιζε, ξέρετε και οι δύο ότι ο καυγάς σας θα εξελιχθεί, τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και ίσως καταλήξετε να πληγώνετε ο ένας τον άλλο.

“Ευχαριστώ”
Η ικανότητα να δείχνουμε ευγνωμοσύνη είναι ίσως ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σωστής, λειτουργικής σχέσης. Όταν κάνεις κάτι καλό για εκείνον, αν σε ευχαριστεί (και σου το δείχνει με πράξεις) και δεν το παίρνει για δεδομένο, ξέρεις ότι σε αγαπάει…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v