Οι χειρότεροι καυγάδες ενός ζευγαριού

Υπάρχουν καυγαδάκια ασήμαντα, μα υπάρχουν και καυγάδες που μπορούν πραγματικά να διαλύσουν μια σχέση. Ποιοι είναι αυτοί;
Οι χειρότεροι καυγάδες ενός ζευγαριού
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Όλα τα ζευγάρια περνούν κακές φάσεις, αλλά τα ζευγάρια που ξέρουν τι κάνουν, πάντα βγαίνουν δυνατότερα και πιο αγαπημένα από έναν καυγά. Υπάρχουν όμως και οι καυγάδες που αν βγουν εκτός ελέγχου, μπορούν να σημάνουν την αρχή του τέλους για αυτή την σχέση. Και, δυστυχώς, οι παρακάτω καυγάδες είναι πολύ εύκολο να εκτροχιαστούν…


1. Ο καυγάς για τα λεφτά
Συγκεκριμένα, για τα χαμένα λεφτά. Που χάθηκαν στα κρυφά. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται οικονομική απιστία, και είναι ακριβώς το να κάνεις έξοδα και να προσπαθείς να τα κρύβεις από τον/ην σύντροφό σου. Αν τα οικονομικά σας είναι χωριστά, τότε δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Αν, όμως, η σχέση σας είναι στο σημείο που δεν υπάρχει έννοια του δικό-σου/δικό-μου, τότε θα πούμε πως αυτός είναι ένας εντελώς δικαιολογημένος καυγάς.

2. Ο καυγάς με τις προσβολές
Κάτι πήγε στραβά, σ’ έπιασαν τα νεύρα, τα νεύρα γιγαντώθηκαν, και τότε το ξεστόμισες. Ήταν μια προσβολή για την εμφάνιση, τα κιλά, την προσωπικότητα—ό,τι κι αν ήταν αυτό που ο εγκέφαλός σου επέλεξε να στοχεύσει εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να συγκρατηθείς. Τα λόγια πονάνε, και δεν ξεχνιούνται εύκολα. Αν έκανες το λάθος και σου ξέφυγε μια βαριά κουβέντα, πάρε αμέσως μια ανάσα και εξήγησε με ψυχραιμία ότι δεν το εννοούσες, και πως δεν έπρεπε να παρασυρθείς. Και μετά ζήτα συγγνώμη.

3. Ο καυγάς για την οικογένεια
“Η μάνα σου δεν νομίζεις ότι το ‘χει παρακάνει;” Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος. Ή, ακόμα χειρότερα: “Είσαι ίδια η μάνα σου!” Ναι, το ξέρουμε πως τα πεθερικά υπάρχουν στην ζωή σας περισσότερο για να σας ενοχλούν παρά για να βοηθούν, αλλά – καλώς ή κακώς – όλοι οι άνθρωποι είναι δεμένοι με την οικογένειά τους, όσο δυσλειτουργική κι αν είναι. Αν τα πράγματα με τους γονείς τους συντρόφου σου (ή με τους δικούς σου γονείς) έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι ψύχραιμα και με σεβασμό.

4. Ο καυγάς για τους πρώην
Με ό,τι μπορεί να συμπεριλαμβάνει. Ζήλεια, απέχθεια, ανασφάλεια, φόβους για απιστία… Αυτός ο καυγάς δεν είναι αναγκαστικά καταστροφικός, και θα μπορούσε να λυθεί εύκολα—αν το άτομο που νιώθει αδικημένο καταφέρει να συνειδητοποιήσει πως όλα προκύπτουν από τους δικούς του φόβους. Αν, όμως, αυτό δεν συμβαίνει, πόσες φορές πιστεύεις μπορεί να αντέξει η σχέση σου τον ίδιο καυγά, για το ίδιο άτομο που δεν βρίσκεται πια στην ζωή σας;

5. O καυγάς για να γίνει καυγάς
Φαινόμενο ορατό σε ζευγάρια που είναι (με κάποιον τρόπο) πολύ καιρό μαζί, και μάλλον έχουν προβλήματα επικοινωνίας. Επειδή δεν εξηγείται αλλιώς κάθε μικρός, ασήμαντος καυγάς τους να καταλήγει σε ουρλιαχτά για πράγματα που έγιναν τρία χρόνια πριν και δεν λύθηκαν ποτέ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε; Καθίστε και μιλήστε ειλικρινά για αυτό που σας προβληματίζει, και προσπαθήστε να αφήνετε το παρελθόν στο παρελθόν.

6. Ο καυγάς για την αδιαφορία
Ακόμα ένας καυγάς που θα δικαιολογήσουμε. Αν και θα προτιμούσαμε μια πιο γρήγορη λύση (χωρισμός), επειδή όταν ένας από τους συντρόφους αδιαφορεί για τα προβλήματα του άλλου, τότε αυτή η σχέση δεν πάει πουθενά. Είστε μαζί για να στηρίζετε ο ένας τον άλλο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v