Τα μυστικά της σχέσης από απόσταση

Σχέση από απόσταση: Μπορεί να λειτουργήσει; (Μπορεί, αρκεί να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές!)
Τα μυστικά της σχέσης από απόσταση
Η σχέση από απόσταση δεν είναι εύκολο πράγμα. Εδώ υπάρχουν ζευγάρια που βλέπονται καθημερινά και σκοτώνονται, άρα η λογική λέει πως η απόσταση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ακόμα περισσότερη ένταση και παρεξηγήσεις. Κι όμως, μπορεί μια σχέση από απόσταση να λειτουργεί στην εντέλεια, αρκεί να ακολουθήσετε και οι δυο σας τους παρακάτω κανόνες, που θα σας βοηθήσουν να είστε εκεί ο ένας για τον άλλο—ακόμα κι αν σας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα.

1. Μην το παρακάνετε
Η επικοινωνία είναι σημαντική, και ευτυχώς υπάρχουν χίλιοι διαφορετικοί τρόποι να μιλάτε και να έρχεστε σε επαφή κάθε μέρα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει όντως να μιλάτε και κάθε μέρα—όπως και σε μια σχέση από κοντά. Να θυμάστε: Ποιότητα, όχι ποσότητα.

2. Παραμείνετε θετικοί
Είναι πολύ εύκολο να απογοητευτείτε, να νιώσετε μπερδεμένοι και κουρασμένοι σε μια σχέση από απόσταση. Από την άλλη, είναι πολύ πιο ευεργετικό και ώριμο να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να αντιμετωπίσετε αυτή τη σχέση σαν μια ευκαιρία για να γίνετε καλύτεροι.

3. Μιλήστε ανοιχτά
Μιλήστε και οι δύο με ειλικρίνεια για το τι θέλετε από αυτή την σχέση. Μιλήστε για τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας από νωρίς, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως—κάτι που γίνεται ακόμα χειρότερο λόγω της απόστασης. Τα προβλήματα στις σχέσεις από απόσταση πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να βγάζεις ένα χανζαπλάστ.

4. Μην ξεχνάτε το σεξ
Είναι σημαντικό. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε, τεχνικά, να το κάνετε. Γι’ αυτό υπάρχουν οι κάμερες. Και το sexting.

5. Μιλήστε για το μέλλον
Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας σχέσης από κοντά είναι πως το μέλλον συμβαίνει φυσικά. Επενδύεις σε ένα άτομο και, σιγά-σιγά, όλα συμβαίνουν. Η απόσταση δεν προσφέρει αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει να έχετε έναν στόχο μπροστά σας: πότε θα σταματήσει η απόσταση να υπάρχει; Τι σκέφτεστε να κάνετε μετά; Έτσι θα έχετε και οι δύο μια εικόνα του τι θέλετε να κάνετε και δεν θα νιώθετε πως σπαταλάτε τον χρόνο σας.

6. Αντισταθείτε στους πειρασμούς
Ακριβώς όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε σχέση. Σίγουρα, η απόσταση και η μοναξιά που προκαλεί μπορεί να το κάνει πιο δύσκολο, αλλά το να απατήσεις δεν είναι ποτέ η σωστή επιλογή.

7. Όχι στρες
Το στρες είναι ο θάνατος της σχέσης. Στο τέλος, πρέπει να θυμάστε πως ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Αρκεί να υπάρχει επικοινωνία και να είστε ειλικρινείς. Μην σκέφτεστε συνεχώς πού είναι, τι κάνει, αν σας απατάει και πότε επιτέλους θα βρεθείτε από κοντά, και απολαύστε την ζωή σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v