Γλώσσα του σώματος: Πώς θα καταλάβω τα ψέματα;

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας πει πολλά για έναν άνθρωπο… Μπορεί όμως να μας πει πότε λέει ψέματα;
Γλώσσα του σώματος: Πώς θα καταλάβω τα ψέματα;
Αναρωτιέσαι αν σου λέει ψέματα και δεν μπορείς να το καταλάβεις; Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να σου δείξουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να σιγουρευτείς. Συγκεκριμένα, πώς να το καταλάβεις απ’ την γλώσσα του σώματός του. Χωρίς καθυστερήσεις, λοιπόν, αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέχεις.

Πρόσεξε τα πόδια
Αν είναι καθισμένος σε καρέκλα και δεις να τυλίγει τα πόδια του γύρω από τα πόδια της καρέκλας, τότε ίσως σου κρύβει κάτι.

Παύση
Κάνε μία πολύ απλή ερώτηση. Αν χρειαστεί μια παύση προτού απαντήσει, ή αν επαναλάβει την ερώτηση, ίσως υπάρχει πρόβλημα.

Σηκώνει τους ώμους
Αν σηκώνει τον έναν ή και τους δύο ώμους όταν μιλάει, αλλά το κάνει σε στιγμές που δεν αναφέρει κάτι που θα δικαιολογούσε μια τέτοια σωματική αντίδραση, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ειλικρινής.

Η αλήθεια βρίσκεται στην γλώσσα
Αν τον έχεις ρωτήσει κάτι και πριν σου απαντήσει γλύψει στιγμιαία τα χείλη του, όχι απλά ετοιμάζεται να σου πει ψέμα, αλλά είναι και αρκετά σίγουρος ότι θα σε πείσει.

Μεγάααλα βλέμματα
Το ότι οι ψεύτες δυσκολεύονται να κρατήσουν οπτική επαφή ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Και ακριβώς επειδή όλοι το γνωρίζουν πλέον ως το πιο κραυγαλέο σημάδι, πολλοί θα προσπαθήσουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, μην παίρνοντας τα μάτια τους από τα μάτια σου, σε βαθμό που μπορεί να νιώσεις άβολα.

Το χέρι στο πρόσωπο
Μικρές, σπασμωδικές κινήσεις, όπως το ξύσιμο του κεφαλιού, της μύτης ή το τράβηγμα του αυτιού δείχνουν πως δεν αισθάνεται άνετα με αυτό που σου λέει.

Σταυρώνει τα χέρια ή τα πόδια του
Αυτό γίνεται επειδή θέλει, κατά κάποιο τρόπο, να τοποθετήσει κάτι ανάμεσά σας, για να νιώσει πιο ασφαλής με τα – πιθανά – ψέματα που σου λέει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v