Πώς να έρθετε πιο κοντά στην σχέση από απόσταση

Οι σχέσεις από απόσταση χρειάζονται προσπάθεια, αλλά όλα αξίζουν στο τέλος. Και έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να νιώσετε πιο κοντά από ποτέ…
Πώς να έρθετε πιο κοντά στην σχέση από απόσταση
Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες. Όσοι έχουν κάνει έστω και μια φορά, το έχουν καταλάβει αυτό. Τα περισσότερα ζευγάρια ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο αργά και σταθερά, αλλά για ένα ζευγάρι που το χωρίζουν χιλιόμετρα (ανεξαρτήτως πόσα) τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Όλες αυτές οι μικρές, καθημερινές λεπτομέρειες που φτιάχνουν μία σχέση λείπουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η σχέση σας υστερεί. Ακόμα κι αν δεν έρχεστε κοντά – σωματικά και συναισθηματικά – τόσο πολύ όσο οι υπόλοιποι.
Πώς μπορούν λοιπόν δυο σύντροφοι που έχουν σχέση από απόσταση να νιώσουν κοντά ο ένας στον άλλο;

Επισκεφθείτε ο ένας το σπίτι του άλλου
Είναι ωραίο να βρίσκεστε όσο πιο συχνά μπορείτε, αλλά μην επιλέγετε να βρίσκεστε… κάπου στην μέση. Προτιμήστε να επισκεφθείτε τον/την σύντροφό σας στο σπίτι, ώστε να δείτε πώς ζει καθημερινά, να μάθετε όσες περισσότερες από εκείνες τις μικρές, όχι-και-τόσο-ανούσιες λεπτομέρειες.

Μιλήστε κυριολεκτικά για τα πάντα
Τα ζευγάρια που βρίσκονται κάθε μέρα δεν έχουν ανάγκη να μιλούν για κάθε πτυχή της ζωής τους. Μπορούν πολλές φορές απλά να απολαμβάνουν την ησυχία. Στις σχέσεις από απόσταση, είναι καλό να μιλάτε για τα πάντα. Ακόμα κι αν κάτι σας φαίνεται πως είναι υπερβολικά ασήμαντο για να το αναφέρετε.

Η κάμερα σώζει ζωές
Όσο κι αν “πήζετε” στην δουλειά, μπορείτε να ξεκλέψετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να μιλήσετε στο Skype ή σε κάποια άλλη εφαρμογή. Το να βλέπετε ο ένας τον άλλο μπορεί να κάνει θαύματα για την σχέση σας.

Στείλτε (πολλές) φωτογραφίες
Ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο για να μιλήσετε κανονικά με κάμερα, το να στείλετε μια αστεία ή αγαπησιάρικη selfie δεν είναι χρονοβόρο, και δείχνει στο άλλο άτομο πως το σκέφτεστε συνέχεια. Επιπλέον, το να μοιραζόμαστε φωτογραφίες από την καθημερινή μας ζωή βοηθάει τον/την σύντροφό μας να μας γνωρίσει ακόμα καλύτερα.

Διώξτε την ζήλεια
Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς κάθε σχέσης – μα ειδικά αυτών που είναι από απόσταση – είναι η ζήλεια. Και είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να ζηλεύετε τα άτομα που βλέπουν καθημερινά τον/την σύντροφό σας. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε να μάθετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε για την ζωή του/της, αλλά συμβιβαστείτε και με το γεγονός ότι δεν μπορείτε να τα γνωρίζετε όλα.

Απολαύστε τις στιγμές που είστε μόνοι
Αντί να σκέφτεστε κάθε στιγμή τι μπορεί να κάνει ο/η σύντροφός σας, προσπαθήστε να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται παρέα με… τον εαυτό σας! Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν, και προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι. Τίποτα δεν θα κάνει τον/την σύντροφό σας να χαρεί περισσότερο από το να σας βλέπει να λάμπετε και να ζείτε καλά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v