Πώς να σώσω την σχέση μου;

Φοβάσαι ότι η σχέση σου οδεύει στον… γκρεμό; Σταμάτα να φρικάρεις και διάβασε με ποιους (πολύ απλούς) τρόπους μπορείς να την σώσεις…
Πώς να σώσω την σχέση μου;
Έρχεται πάντα μια στιγμή στις σχέσεις που πρέπει να πάρουμε την μεγάλη απόφαση: εγκαταλείπουμε ή το παλεύουμε. Αν έχετε αποφασίσει ήδη να κάνετε το πρώτο, αν νιώθετε πως δεν αντέχετε άλλο, καλύτερα να μην συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο. Ή μάλλον, συνεχίστε… Μπορεί να σας αναπτερώσουμε το ηθικό, να σας δώσουμε αυτή τη μικρή σπρωξιά που χρειάζεστε για να μην τα παρατήσετε. Στο θέμα μας, λοιπόν: Πώς σώζεις μια σχέση που φαίνεται πως μέρα με την μέρα αργοπεθαίνει;

Ο καθένας τον χρόνο του
Κάντε ένα μικρό διάλειμμα. Όχι, δεν εννοούμε κάτι πολύπλοκο (σαν εκείνο το κουρασμένο μέχρι θανάτου αστείο από τα Φιλαράκια) που λογικά θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Απλά πάρτε τον χρόνο σας και οι δυο, σκεφτείτε σε τι φάση της ζωής σας βρίσκεστε και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας. Αλλά κυρίως περάστε χρόνο με τον εαυτό σας, και αδειάστε το κεφάλι σας από όλο το στρες και την ρουτίνα. Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από λίγο χρόνο χώρια για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η σχέση μας.

Σοβαρές συζητήσεις μόνο face-to-face
Ό,τι κι αν κάνετε, όσο φορτωμένα κι αν είναι τα προγράμματά σας, μην κάνετε ποτέ κουβέντα που αφορά την σχέση σας και το πού πηγαίνει μέσω chat, ή ακόμα και τηλεφώνου. Αυτά τα πράγματα πρέπει να συζητιούνται πρόσωπο με πρόσωπο, με την σοβαρότητα που τους αξίζει. Διαφορετικά, χάνουν το νόημά τους – για να μην μιλήσουμε για όλες τις φορές που τα μηνύματά μας παρεξηγήθηκαν και έκαναν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Προσπαθήστε να έρθετε κοντά
Θα εκπλαγείτε με το πόσα θαύματα μπορεί να κάνει μια αγκαλιά. Και όλες οι μικρές εκδηλώσεις αγάπης. Δεν μιλάμε για σεξ αυτή τη στιγμή, μπορεί να μην έχετε όρεξη για σεξ. και αν το κάνετε σαν αγγαρεία, τα πράγματα είναι πιο άσχημα απ’ ό,τι νομίζατε. Αλλά μια αγκαλιά, λίγη σωματική επαφή που αποδεικνύει ότι ακόμα ενδιαφέρεστε ο ένας για τον άλλο μπορεί να σας φτιάξει την ημέρα.

Μικρά δωράκια σε ανύποπτο χρόνο
Μην περιμένετε να έρθουν τα γενέθλιά του/της ή κάποια ξεχωριστή μέρα για να δείξετε την αγάπη σας. Κάντε ένα μικρό δωράκι, δεν χρειάζεται να είναι ούτε κάτι μεγαλοπρεπές, ούτε συμβολικό. Μπορεί να είναι το πιο χαζό πράγμα στον κόσμο, αλλά θα δείξει ότι βρίσκεται στην σκέψη σας, και πως δεν είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε ακόμα.

Κάντε κάτι καινούριο
Τις περισσότερες φορές που θα νιώσουμε ότι η σχέση μας έχει βαλτώσει, ο φταίχτης είναι η ρουτίνα. Κάντε λοιπόν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμά σας. Δοκιμάστε ένα καινούριο μέρος για ποτό, μια καινούρια δραστηριότητα. Οποιαδήποτε συνήθεια είχατε τόσο καιρό, βάλτε καινούριες πινελιές πάνω της και διασκεδάστε το. Μπορεί να είναι αυτό που όντως χρειάζεστε, μια ανεπαίσθητη αλλαγή παραστάσεων που θα προσφέρει κάτι καινούριο στην σχέση σας.

Δείξτε σεβασμό
Το άλφα και το ωμέγα κάθε σχέσης: ο σεβασμός. Γνωρίστε τον/την σύντροφό σας και προσπαθήστε να είστε όσο πιο δεκτικοί γίνετε. Και, φυσικά, απαιτήστε το ίδιο. Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς τον σεβασμό για την προσωπικότητα του άλλου. Μιλήστε ειλικρινά, και αντιμετωπίστε τον/την όπως πρέπει: σαν το άτομο που επιλέξατε να έχετε δίπλα σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v