Οι συμπεριφορές που τρομάζουν έναν άντρα

Μήπως σαμποτάρεις τις σχέσεις σου με την συμπεριφορά σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις; Διάβασε παρακάτω και μάθε!
Οι συμπεριφορές που τρομάζουν έναν άντρα
Πες ότι βρίσκεις έναν άντρα που έχει όλα τα καλά του κόσμου – ή τουλάχιστον σε έχει γοητεύσει αρκετά για να το πιστεύεις. Είσαι ενθουσιασμένη, και δεν μπορείς να περιμένεις να πεις στους φίλους σου πόσο τέλειος είναι ο καινούριος σου σύντροφος. Πιστεύεις πως είστε το πιο χαριτωμένο ζευγάρι που έχει υπάρξει ποτέ και μπορείς ήδη να φανταστείς το μέλλον σας στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Για αρχή, προσπάθησε να χαλαρώσεις. Γιατί, όσο τέλειος κι αν είναι, κανείς δεν θέλει να νιώθει πιεσμένος, και αν κάνεις τα παρακάτω, ίσως να τον χάσεις…

Λες σε όλους πως είστε ζευγάρι
Ακόμα κι αν βλέπεστε για λίγες εβδομάδες, ακόμα κι αν έχετε κάνει ήδη σεξ, δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι. Δεν πρόκειται να πάει πουθενά – εκτός κι αν αρχίσεις να βάζεις ταμπέλες σε αυτό που έχετε από πολύ νωρίς, συστήνοντάς τον σε όλο σου τον κοινωνικό περίγυρο ως “το αγόρι σου”. Οι σχέσεις που ξεκινούν τόσο απότομα, συνήθως τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο. Περάστε λίγο ακόμα καιρό μαζί, γνωρίστε καλύτερα ο ένας τον άλλο, και άσε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

Τον ρωτάς συνέχεια πώς νιώθει
Πολλοί άντρες δεν είναι συνηθισμένοι να μιλούν για όλα αυτά που νιώθουν, ειδικά στον πρώτο καιρό μιας σχέσης, που ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο και σταθερό. Αν νιώθεις πως δεν μπορείς να τον “διαβάσεις”, μην φρικάρεις. Όλα θα γίνουν με τον καιρό: θα μάθεις να τον καταλαβαίνεις ακόμα και χωρίς πολλά λόγια, και αυτός θα νιώθει πολύ πιο άνετα να σου ανοίγεται. Αν, όμως, εξακολουθείς να τον πιέζεις να σου μιλήσει, το πιο πιθανό είναι να νιώσει πως τον πιέζεις.

Άρχισες κιόλας τις ζήλειες
Ή, μάλλον, καλύτερη διατύπωση: Άρχισες τις ζήλειες, τελεία. Η ζήλεια δεν είναι ποτέ κάτι καλό. Μα αν, ακόμα καλά-καλά δεν έχετε συνειδητοποιήσει πως είστε μαζί, αρχίσεις να τον ρωτάς πού είναι, τι κάνει και με ποιον, θα τον φρικάρεις. Θα του θυμίσεις την μαμά του, και κανείς δεν θέλει να έχει σχέση με την μαμά του. Δείξε του πως ενδιαφέρεσαι γι’ αυτόν αφήνοντάς τον να έχει την ζωή του και τον προσωπικό του χρόνο.

Απαιτείς να μονοπωλείς την προσοχή του
Κάθε μέρα βρίσκεις και μια καινούρια ευκαιρία για να του δείξεις πόσο πολύ χρειάζεσαι την αγάπη του, τον θαυμασμό του και την επιβεβαίωσή του. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον κάνεις να βλέπει πόσο ανασφαλής είσαι, και πως (μάλλον) δεν έχεις ανάγκη τόσο πολύ αυτόν, όσο το να βρίσκεσαι σε μία σχέση για να καλύπτεις τα κενά σου.

Φέρεσαι σαν να είσαι το μόνο που χρειάζεται
Ναι, στην αρχή κάθε σχέσης ο ενθουσιασμός μας κάνει να νιώθουμε πως πετάμε στα σύννεφα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τώρα που βρήκε εσένα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο στην ζωή του. Εξακολουθεί να έχει ανάγκη τους φίλους του, τα ενδιαφέροντά του… Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις όλα τα υπόλοιπα σημαντικά πρόσωπα στην ζωή του, ακόμα κι αν τους γνώρισες και δεν τους συμπάθησες. Τέλος, σκέψου και αυτό: αν πραγματικά δεν αντέχεις τους φίλους του, μήπως πρέπει να ξανασκεφτείς την σχέση σας; Μπορεί κατά βάθος και ο σύντροφός σου να είναι το ίδιο με τους φίλους του, και απλά να μην θες να το παραδεχτείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v