Όσα πρέπει να ξέρεις για το ανδρικό μυαλό

Τι έχουν οι άντρες στο κεφάλι τους; Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να πετύχει μια σχέση;
Όσα πρέπει να ξέρεις για το ανδρικό μυαλό
Δεν θα πούμε το κλασικό “Γυναίκες από την Αφροδίτη, άντρες απ’ τον Άρη”, γιατί ειλικρινά δεν πιστεύουμε πως οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι και τόσο μεγάλες. Το σίγουρο όμως είναι πως υπάρχουν, και μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις… μέχρι να καταλάβεις ότι αυτές οι διαφορές είναι που μπορούν να κάνουν τις γυναίκες και τους άντρες να αλληλοσυμπληρώνονται τόσο τέλεια. Ορίστε, λοιπόν, τα τέσσερα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το πώς λειτουργεί το ανδρικό μυαλό. Που λες, οι άντρες…

…θέλουν να προσφέρουν
Πες το ένστικτο, πες το κατάλοιπο από αρχαίες εποχές, αλλά αυτή η αίσθηση του κυνηγού που πρέπει να φέρει το φαγητό στην φυλή του είναι γραμμένη στο ανδρικό DNA. Και, πριν πεις ότι δεν χρειάζεσαι έναν άντρα για να σου παρέχει φαγητό – ή οτιδήποτε – θα σε επιβεβαιώσουμε πως δεν εννοούμε αυτό. Είσαι απόλυτα δυναμική και ανεξάρτητη, και ο σύντροφός σου το ξέρει αυτό. Το γεγονός ότι θέλει μερικές φορές να νιώσει πως είναι το alpha male της σχέσης δεν σημαίνει πως σε θεωρεί ανίκανη και αβοήθητη. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν συνδυάζετε την ενέργειά σας, χωρίς να παρεξηγείτε ο ένας τον άλλο, μπορείτε να γίνετε το πιο δυναμικό ζευγάρι.

…έχουν πιο απλό μυαλό
Δεν λέμε πως είναι χαζοί, προς θεού. Αυτό που λέμε είναι ότι το μυαλό τους επεξεργάζεται τα δεδομένα σε λιγότερο ευρεία κλίμακα από το γυναικείο. Οι άντρες προτιμούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ένα-ένα, ενώ οι γυναίκες μπορούν να δουν την κατάσταση σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο, να κάνουν μερικές απαραίτητες συνδέσεις. Το σημαντικό εδώ είναι να θυμάσαι πως αυτά τα δύο πάνε πακέτο, και δεν υπερισχύει κάποιο πάνω στο άλλο.

…θέλουν να λύνουν τα προβλήματα
Ένα συχνό παράπονο που έχουν οι γυναίκες είναι ότι οι σύντροφοί τους δεν ξέρουν να ακούν. Αλλά μάλλον το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο. Ξανά, το μυαλό των ανδρών είναι “προγραμματισμένο” να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα, ώστε να πάψουν να υπάρχουν και να επιστρέψουν όλα στα φυσιολογικά. Από την άλλη μεριά, οι γυναίκες είναι πολύ πιο αναλυτικές στην σκέψη τους. Όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, το πρώτο τους ένστικτο είναι να το μελετήσουν, να δουν τι μπορεί να το προκαλεί και μετά να το λύσουν. Έπειτα, οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να μιλήσουν ανοιχτά για κάτι που τις ενοχλεί, ώστε να το καταλάβουν και να το αντιμετωπίσουν. Στους άντρες, αυτή είναι πιο εσωτερική και… σιωπηλή διαδικασία. Για άλλη μια φορά, η σωστή και ξεκάθαρη επικοινωνία είναι το κλειδί εδώ, το να μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά μεταξύ σας για το πότε κάτι χρειάζεται μια άμεση λύση, και πότε θα ήταν καλύτερο να το συζητήσετε λίγο παραπάνω.

…θέλουν την ελευθερία τους
Όλοι χρειαζόμαστε τις προσωπικές μας στιγμές για να “φορτίσουμε” τις μπαταρίες μας, αλλά για τους άντρες αυτό αγγίζει τα επίπεδα τελετουργίας. Είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής τους να μπορούν να κλειστούν για λίγη ώρα στον εαυτό τους, ή να βρεθούν με τους φίλους τους και να ξεχάσουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει πως φοβούνται ή δεν εκτιμούν τις σχέσεις τους. Αν μη τι άλλο, αν σταματήσεις να πιστεύεις πως είναι παράξενο που ο σύντροφός σου πού και πού θα φανεί λίγο απόμακρος, θα καταλάβεις πως μάλλον αυτή η ανάγκη δεν είναι τόσο ανδρική, όσο ανθρώπινη. Και τότε μπορείς να κάνεις το ίδιο. Και κάπως έτσι, με το να δίνετε ελεύθερα, χωρίς παρεξηγήσεις, χρόνο ο ένας στον άλλο, ξέρεις πως η σχέση σου πάει πολύ, πολύ καλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v