Συμβουλές για τον έρωτα από μία… μητέρα

Μάνα είναι μόνο μία, και δίνει τις καλύτερες συμβουλές. Και οι συγκεκριμένες συμβουλές είναι όλες… μία και μία!
Συμβουλές για τον έρωτα από μία… μητέρα

Η μαμά μας ξέρει. Τα έχει ζήσει, τα έχει δει και τα έχει κάνει όλα πριν από εμάς – κι ας αρνούμαστε πολλές φορές πεισματικά να το δεχτούμε. Και αυτή η μαμά/συντάκτρια, έχει να μας προσφέρει μικρά δείγματα σοφίας. Για να δούμε, λοιπόν, τι έχει να πει για τον έρωτα και για τις σχέσεις…


*Πρόσεχε τα σημάδια από νωρίς
Αν δεν σου ανοίξει την πόρτα στο πρώτο ραντεβού, μάλλον δεν θα το κάνει ποτέ. Κι αυτό το λέμε κυριολεκτικά, και μεταφορικά.

*Μην επενδύεις τα πάντα απ’ την αρχή
Οι σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν πριν καλά-καλά το καταλάβεις. Μην δώσεις τα πάντα προτού είσαι σίγουρη ότι αυτή η σχέση έχει μέλλον.

*Η ομορφιά βγαίνει από μέσα
Αν αισθάνεσαι σαν την κακιά μάγισσα του παραμυθιού, αυτό θα βγαίνει προς τα έξω, και ο σύντροφός σου θα το δει – άσχετα απ’ το πόσο όμορφη είσαι.

*Μπορείς να είσαι ό,τι θες…
…αρκεί να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσποιείσαι, και μην γίνεσαι χαμαιλέοντας για να ταιριάξεις σ’ αυτό που θέλουν οι άλλοι.

*Δεν χρειάζεται πάντα να ‘χεις την τελευταία λέξη
Ούτε το τελευταίο μήνυμα. Μην βλέπεις κάθε κουβέντα σαν αγώνα που πρέπει να κερδίσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο.

*Είσαι όμορφη και έξυπνη
Κανένα από αυτά τα δύο δεν αποκλείει το άλλο, και φρόντιζε να το δείχνεις. Να το δείχνεις με μέτρο, όμως. Δεν έχεις να αποδείξεις κάτι.

*Κάνε ατμόσφαιρα
Άναψε μερικά κεριά. Όχι μόνο θα γλυτώσεις χρήματα στον επόμενο λογαριασμό, αλλά θα φτιάξεις και μια όμορφη ατμόσφαιρα για τους δυο σας.

*Λίγο αλκοόλ δεν κάνει κακό
Κανείς δεν θα σε κρίνει αν απολαύσεις ένα ποτηράκι… ή και δύο. Θα χαλαρώσεις. Αν πιείς, όμως, παραπάνω, πες καλησπέρα στον πονοκέφαλο και την λεκάνη της τουαλέτας.

*Βρες το χιούμορ στο οτιδήποτε
Μην αφήνεις την καθημερινότητα και τις μικροενοχλήσεις να σου χαλάσουν την ημέρα. Υπάρχει κάτι αστείο όπου κι αν κοιτάξεις.

*Όταν είσαι σε σχέση…
…μην ξεκόψεις με τους φίλους σου. Δεν θες το αγόρι σου να γίνει ολόκληρος ο κόσμος σου. Όλοι οι άνθρωποι που αγαπάς είναι σημαντικοί.

*Μην πιστεύεις ό,τι ακούς
Φίλοι, σύντροφοι, άγνωστοι… όλοι έχουν κάτι να πουν. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Μην κουτσομπολεύεις, και μην ακούς κουτσομπουλιά – μικρά μυαλά, μικρές κουβέντες.

*Ακολούθα την καρδιά σου
Αν διαλέξεις τον δρόμο της καρδιάς από τον δρόμο του μυαλού, θα είσαι ανοιχτή, θα είσαι και ευάλωτη. Αλλά σίγουρα θα απολαύσεις περισσότερο την ζωή σου.

*Καλύτερα μόνη…
…παρά να εύχεσαι να ήσουν μόνη. Όταν δεν το “νιώθεις”, μην συμβιβάζεσαι με κάποιον, απλά και μόνο επειδή έχει ένα καλό και εκατό άσχημα.

*Όλα να είναι απλά
Εμφάνιση και μυαλό. Μην σπαταλάς χρόνο να σκέφτεσαι ούτε πώς θέλει κάποιος άλλος να είσαι, ούτε με το να αναλύεις κάθε μικρούλα λεπτομέρεια της ζωής σου.

*Αν δεν είναι σημαντικό…
…μην το πεις. Κάποιες φορές, όσο λιγότερα λες, τόσο περισσότερα εννοείς.

*Μην γίνεσαι δραματική
Άσε τα δράματα στην τηλεόραση, και φέρσου ώριμα.

*Σεβάσου τον εαυτό σου
Αν σου στείλει μήνυμα στις 3 το πρωί για να βρεθείτε, ξέρεις πολύ καλά τι θέλει. Και έχεις την επιλογή να του πεις όχι.

Πηγή: YourTango

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v