10 συμβουλές για σχέσεις από μία… γιαγιά

Μία… σούπερ γιαγιά δίνει δέκα αληθινές συμβουλές για την αγάπη και τις σχέσεις. Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει.
10 συμβουλές για σχέσεις από μία… γιαγιά
της Charlee Dyroff, για το  xojane

Οι σχέσεις στις μέρες μας μπορούν να γίνουν περίπλοκες, απογοητευτικές με τόση έμφαση στην τεχνολογία, στα site γνωριμιών και την «κουλτούρα της ξεπέτας». Ακόμα και στην ηλικία των 22-23, οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν σχετικά καινούριοι στον κόσμο των σχέσεων, και όλοι έχουμε διαφορετικές απόψεις για το πώς να προσεγγίσουμε τους άλλους. Οπότε, ας δούμε τι συμβουλές είχε να δώσει μια γυναίκα με μεγαλύτερη εμπειρία: μια 85χρονη γιαγιά.

Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με την προσωπική μας ζωή, που χάνουμε επαφή και δεν ακούμε αυτά που έχουν να μας πουν οι άνθρωποι που πάντα έχουν χρόνο να μιλήσουν. Η γιαγιά και ο παππούς της συντάκτριας ήταν παντρεμένοι για 59 χρόνια, μέχρι που ο παππούς απεβίωσε, κι αυτή ελπίζει πως κάποτε θα βρει μια αγάπη σαν τη δική τους. Ίσως μερικές συμβουλές της γιαγιάς, λοιπόν, να βοηθήσουν! Για να δούμε τι είχε να μας πει...

1. Ψάξε για κάποιον που είναι συμπονετικός
Σίγουρα, κανείς μας δεν πρόκειται να αρνηθεί ότι υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν αν θα μας αρέσει κάποιος, αλλά τα μικρά πράγματα είναι αυτά που μετράνε. Δες αν κάποιος είναι ευγενικός στον σερβιτόρο όταν βγείτε έξω, για παράδειγμα. Αυτές οι μικρές πράξεις θα σου δείξουν αν είναι καλός άνθρωπος.

2. Αν έχεις ασχολίες, θα γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι ο εαυτός σου. Μην εστιάζεις την προσοχή σου στο να βρεις κάποιον, αλλά κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, και θα γνωρίσεις κόσμο που μοιράζεται τα ενδιαφέροντά σου.

3. Το αγόρι συνήθως πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση – αλλά όχι πάντα
Όσο τα αγόρια πρέπει να σταματήσουν να φοβούνται και απλά να το ζητήσουν, άλλο τόσο τα κορίτσια πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να τον περιμένεις, χωρίς να του δώσεις να καταλάβει ότι σου αρέσει. Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

4. Όλες οι ταμπέλες που μπαίνουν στην σχέση είναι υπερβολικές
Το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία. Το να αγχώνεσαι για το «πού βρίσκεται η σχέση» είναι χαμένος κόπος. Απλά συμβαίνει, συνειδητοποιείς ότι δεν θέλεις να βγεις με κάποιο άλλο άτομο, γιατί σε κάνει ευτυχισμένη. Αλλά δεν είναι ανάγκη να το εξακριβώσεις και αμέσως.

5. Το πρώτο ραντεβού δεν είναι ανάγκη να είναι θεαματικό
Το μόνο που χρειάζεται ένα ραντεβού για να είναι καλό είναι η διασκέδαση. Κάντε κάτι που να σας αρέσει. Και δεν είναι ανάγκη να είναι όλα σχεδιασμένα στην εντέλεια, ο αυθορμητισμός μπορεί να σας βγει σε καλό!

6. Μην χαραμίζεσαι με μηνύματα
Αν κάποιος μου ζητούσε να βγούμε με μήνυμα, θα του έλεγα να βγούμε και να το συζητήσουμε, και να μου το ζητήσει από κοντά. Η επικοινωνία πρόσωπο-με-πρόσωπο είναι πολύ σημαντική, όταν μπορείς να ακούσεις την φωνή του άλλου.

7. Μην βιαστείς να «σοβαρευτείς»
Παρ’ όλο που παντρεύτηκα στα 21, σήμερα είναι σωστό να περιμένεις. Πλέον όλα λειτουργούν διαφορετικά, δεν έχεις χρόνο, και ο γάμος είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Μην βιαστείς μέχρι να σιγουρευτείς ότι βρήκες τον ένα και μοναδικό.

8. Οι σχέσεις χρειάζονται συμβιβασμούς
Η τελειότητα δεν υπάρχει. Όλοι οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις λογικά θα έχουν κάποια στοιχεία που δεν θα σου αρέσουν. Λένε ότι δεν μπορείς να ξέρεις αν η σχέση σου θα πάει καλά μέχρι να κάνετε τον πρώτο σας καυγά. Το σημαντικό είναι να μάθετε να δουλεύετε μαζί για να πετύχει η σχέση.

9. Αγάπη είναι να ξέρεις ότι έχεις αυτό που θες
Η αγάπη είναι όταν μέσα σου απλά ξέρεις ότι αυτό είναι το άτομο που θες να έχεις δίπλα σου. Η αγάπη σε κάνει χαρούμενο. Και η αγάπη είναι κάτι που εξελίσσεται – άλλη αγάπη έχεις όταν είσαι νιόπαντρος, κι άλλη, βαθύτερη, αγάπη νιώθεις μετά από χρόνια.

10. Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου
Μερικές φορές, είμαστε τόσο απελπισμένοι για συντροφιά, που προσπαθούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, κι αυτό δεν δουλεύει ποτέ. Και, πέρα απ’ αυτό, δεν θέλεις να σε ερωτευτεί κάποιος χωρίς καν να ξέρει ποιος είσαι. Και μην τρελαίνεσαι, ψάχνοντας την αγάπη. Θα σε βρει αυτή…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v