ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ο έρωτας στα χρόνια του smartphone

Ένας Αμερικανός φωτογράφος δημιούργησε ένα αποκαλυπτικό σετ φωτογραφιών, που δείχνει πώς φθείρονται οι σχέσεις στα χρόνια του εθισμού στην τεχνολογία.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Έρικ Πίκερσγκιλ αφαίρεσε τα smartphone και κάθε ψηφιακή συσκευή από τα χέρια των μοντέλων του, και φωτογράφισε μια σειρά από καθημερινές στιγμές των ανθρώπινων σχέσεων. Το αποτέλεσμα στοιχειώνει, δείχνοντας πόσο μας έχει απομακρύνει από την αληθινή επικοινωνία ο εθισμός μας στην ηλεκτρονική.

Η ιδέα του ήρθε ενώ καθόταν σε ένα εστιατόριο στην Νέα Υόρκη. Μια οικογένεια γευμάτιζε στο διπλανό τραπέζι, όλοι αφοσιωμένοι στις οθόνες των κινητών τους, χωρίς να μιλούν. Όλοι, εκτός από την μητέρα, η οποία έμοιαζε θλιμμένη, τριγυρισμένη από τους απόμακρους αγαπημένους της.

Οι φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να είναι στιγμές που όλοι μας έχουμε ζήσει, απεικονίζουν εικόνες μεταξύ ζευγαριών και οικογενειών που, παρ’ όλο που βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, έχουν το βλέμμα τους καρφωμένο στο κενό ανάμεσα στα χέρια τους – εκεί που θα βρισκόταν κανονικά το κινητό τους. Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery… σίγουρα θα σας βάλουν σε σκέψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος."

Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

  • 1912 - Ξεσπάει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1922 - Ιδρύεται το BBC.
    1979 - Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY