Τι κάνεις όταν το ταίρι της φίλης σου την απατά;

Πώς να αντιδράσεις όταν μάθεις πως το αγόρι της φίλης σου την έχει απατήσει; Ένας μικρός οδηγός για να σε βοηθήσει να πάρεις αυτή την δύσκολη απόφαση.
Τι κάνεις όταν το ταίρι της φίλης σου την απατά;
Ας μιλήσουμε για απιστία. Όχι δική σου, ούτε του συντρόφου σου. Τι γίνεται όταν μαθαίνεις με σιγουριά ότι ο σύντροφος της φίλης σου την έχει απατήσει; Έχεις στοιχεία, σε πνίγει το δίκιο και δεν θες να βλέπεις την φίλη σου να ζει μέσα στην άγνοια. Πώς πρέπει να το διαχειριστείς;

Το μόνο σίγουρο είναι πως η θέση σου είναι πάρα πολύ άβολη.

1. Θύμισε στον εαυτό σου ότι δεν είναι δικό σου πρόβλημα
Όπως και να το κάνουμε, το αρχικό σοκ θα σε κάνει να θες να πάρεις αμέσως τηλέφωνο την φίλη σου και να της πεις τα πάντα. Όχι. Πάρε πρώτα μια ανάσα, δες το ζήτημα από μια σχετική απόσταση. Αυτή η κρίση δεν αφορά την δική σου σχέση. Αυτά που νιώθεις δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που θα νιώσει η φίλη σου όταν (και αν) το μάθει. Άρα, αν αποφασίσεις στο τέλος να της μιλήσεις, μην τολμήσεις να αναφερθείς στο πώς αισθάνεσαι, ούτε τι θα έκανες στην θέση της. Ναι, η θέση σου είναι τόσο δύσκολη.

2. Αποφάσισε τι θα κάνεις
Θα μιλήσεις; Θα το πάρεις στον τάφο σου; Κι αν μιλήσεις, σε ποιον από τους δύο; Στην φίλη σου ή στο αγόρι της; Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να πάρεις αυτή την απόφαση. Ο μόνος γνώμονας είναι τι πιστεύεις εσύ πως είναι ηθικό. Όσο κι αν αγαπάς την φίλη σου, δεν μπορείς να γνωρίζεις την αντίδρασή της. Θεωρητικά, δεν έχεις λόγο να χωθείς στα προσωπικά ενός άλλου ζευγαριού, κι αυτή είναι μια κατηγορία στην οποία θα αναγκαστείς να απαντήσεις αν αποφασίσεις να μιλήσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση…

3. Μίλησε σ’ αυτόν
Πες του ότι ξέρεις. Ρώτησέ τον γιατί το έκανε, και πες του ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να τον καλύψεις στα μάτια της φίλης σου. Ίσως η δική του πλευρά της ιστορίας να βγάζει νόημα. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην ιδιωτική ζωή ενός ζευγαριού, και η απιστία του να ήταν δικαιολογημένη – όσο δικαιολογημένη μπορεί να είναι μια απιστία. Από την άλλη, αν γίνει αμυντικός ή αν σου επιτεθεί (με το επιχείρημα για τα προσωπικά των άλλων που είπαμε πριν, για παράδειγμα), τότε δεν έχει νόημα να συζητάς μαζί του. Μπορείς να αποχωρήσεις. Ή, αν νιώθεις πραγματικά να πνίγεσαι, να του δώσεις τελεσίγραφο: ή θα της το πεις εσύ, ή θα της το πω εγώ.

4. Ετοιμάσου να χάσεις την φίλη σου
Είναι κι αυτή μια πιθανότητα. Είναι αρκετά μεγάλη πιθανότητα, για την ακρίβεια, καθώς μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα σωρό διαφορετικές αντιδράσεις. Από το να σε κατηγορήσει ότι λες ψέματα κι ότι ποτέ δεν στήριζες την σχέση της, μέχρι και να ξεδώσει όλη της την απογοήτευση και την οργή πάνω σου. Είναι άσχημο, αλλά δεν είναι κι εντελώς παράλογο, για να είμαστε ειλικρινείς. Και, ιδανικά, έπειτα από λίγο καιρό, θα θέλει να σε δει ξανά. Το μόνο που έκανες ήταν να της πεις την (άσχημη) αλήθεια.


Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v