Οι ανασφάλειες των γυναικών που ξενερώνουν έναν άντρα

Τι συμβαίνει σε μια σχέση όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να σταματήσει να κριτικάρει τον εαυτό της;
Οι ανασφάλειες των γυναικών που ξενερώνουν έναν άντρα
Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Τι συμβαίνει, όμως, σε μια σχέση, όταν μια γυναίκα αρχίζει να προβάλει όλες τις ανασφάλειές της πάνω στον σύντροφό της; Είναι κατανοητό, όλοι έχουν πράγματα πάνω τους που θα ήθελαν να αλλάξουν, όλοι έχουν πληγωθεί, αλλά το να φορτώνεις το βάρος σου σε ένα άλλο άτομο δεν θα οδηγήσει πουθενά. Για να δούμε τις πιο συχνές ανασφάλειες που κάνουν τις γυναίκες να σαμποτάρουν την σχέση τους.

1. Εξωτερική εμφάνιση
Υπάρχει αψεγάδιαστος άνθρωπος; Όχι. Ένας άντρας που είναι ερωτευμένος μαζί σου δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τις μικρές διακυμάνσεις στα κιλά σου, ούτε για τις ραγάδες σου ή τα σημάδια σου. Όλα αυτά είναι πράγματα που παρατηρείς εσύ. Πόσο μάλλον, όταν σ’ αγαπά ειλικρινά, θα είναι ευτυχισμένος όταν σε βλέπει να αγαπάς τον εαυτό σου. Επιπλέον, έχει κι αυτός τις δικές του ανασφάλειες να αντιμετωπίσει, και αν τον αναγκάζεις να ασχολείται συνεχώς με τις δικές σου και να σου δίνει επιβεβαίωση, σύντομα η σχέση σας θα χάσει την ουσία της.

2. Η τελευταία λέξη
Όταν ένας καυγάς τελειώνει, οι άντρες συνήθως το ξεπερνούν. Δεν κάθονται να σκεφτούν τι θα μπορούσαν να έχουν πει διαφορετικά. Και, όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται πάντα να περνάει το δικό σου. Το να επαναφέρεις ένα θέμα που αυτός θεωρεί πως έχει λήξει ξανά και ξανά, δείχνει πως περισσότερο σε ενδιαφέρει να παίρνεις αυτό που θες, και όχι ότι θες να προσπαθήσεις να είναι η σχέση σας όσο πιο λειτουργική γίνεται.

3. Το εννοεί αυτό που λέει;
Όταν σου λέει πως είσαι όμορφη, να τον πιστεύεις. Σου το λέει επειδή το πιστεύει. Αν αρχίσεις να αμφισβητείς τα κομπλιμέντα του, ή να τονίζεις αμέσως μετά τις ατέλειές σου, είναι σαν να του πετάς ένα δώρο στα μούτρα.

4. Θέλει ακόμα την πρώην του
Οι πρώην είναι πρώην για κάποιον λόγο. Εκτός κι αν ο χωρισμός του είναι πολύ φρέσκος, ή αν υπάρχουν στην μέση παιδιά, ένας άντρας δεν έχει πολλούς λόγους να σκεφτεί την πρώην του όσο είναι μαζί σου. Αν δεν μπορείς να βγάλεις τις ανησυχίες από το μυαλό σου, συζήτησέ το μαζί του. Μπορεί οι υποψίες σου να είναι βάσιμες και να μην έχει όντως τελειώσει συναισθηματικά με την προηγούμενή του σχέση. Μην του δείχνεις, όμως, ότι δεν τον εμπιστεύεσαι.

5. Είναι ίδιος με τον πρώην σου
Μάντεψε: αν ο νυν σου θυμίζει τον πρώην, αυτός δεν φταίει σε τίποτα. Όλα έχουν να κάνουν με τις δικές σου επιλογές. Προσπάθησε να λύσεις τα προβλήματα που έχεις με το παρελθόν σου, χωρίς να κάνεις τον σύντροφό σου να αισθάνεται πως είναι ο κακός της υπόθεσης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v