Οι φρίκες που τρώει ένας άντρας

Ο μέσος άντρας έχει πολλές σκέψεις στο κεφάλι του – και οι περισσότερες από αυτές είναι ικανές να τον φρικάρουν.
Οι φρίκες που τρώει ένας άντρας
Σκεφτείτε την εικόνα του μέσου άντρα. Ή, μάλλον όχι, αυτό θα ήταν στερεοτυπικό, σκεφτείτε οποιονδήποτε κοντινό σας άντρα. Αν είστε άντρας, πολλές από τις παρακάτω σκέψεις θα έχουν περάσει από το μυαλό σας. Επειδή μία μεγάλη αλήθεια – που δεν λέγεται συχνά – είναι πως οι άντρες φρικάρουμε, και φρικάρουμε άσχημα. Στην υγειά της αντρικής ανασφάλειας, λοιπόν, με τις πιο κοινές φρίκες:

1. Την κοίταξα. Τώρα τι;
Εντάξει, είδαμε κάποια που μας άρεσε. Την κοιτάξαμε. Μας κοίταξε κι αυτή. Την κοιτάξαμε κι άλλο. Τώρα τι κάνουμε; Δεν μπορείς απλά να πας εκεί και να πεις «Κεράσω ποτάκι», γιατί σέβεσαι τον εαυτό σου. Φοβάσαι πως οτιδήποτε κι αν της πεις θα το πάρει στραβά. Είναι πιο αγχωτικό απ’ ό,τι ακούγεται.

2. Είμαι αρκετά αστείος;
Είμαστε ενήμεροι για το πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ όταν μιλάμε με ανθρώπους. Ένα καλό αστείο μπορεί κυριολεκτικά να κάνει όλη την παρέα να μας συμπαθήσει, αλλά ποιος είναι ο ορισμός του καλού αστείου; Ποια είναι τα όρια του καθενός;

3. Είναι το πέος μου αρκετά μεγάλο;
Υπάρχουν δύο λογικές χρήσεις για μεζούρα στον δυτικό πολιτισμό. Η μία είναι για να σου παίρνουν μέτρα όταν ράβεις κοστούμι, και η άλλη για να μετράς αυτό που έχεις εκεί κάτω, και όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά αυτή είναι μια ανησυχία που δεν φεύγει ποτέ, μόνο εσωτερικεύεται.

4. Τι σκέφτεται;
Δεν θα καταλάβουμε ποτέ τι έχετε μέσα στο κεφάλι σας, κι αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό. Δημιουργεί ένα ενδιαφέρον μυστήριο, αρκεί – ξέρετε – να μιλήσουμε κάποτε γι’ αυτό. Διαφορετικά, οι εικασίες είναι ικανές να μας κάψουν τον εγκέφαλο.

5. Ποιος είναι αυτός ο «κολλητός» της;
Άλλη μια σκέψη που απλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ακόμα κι αν έχουμε όλα τα πειστήρια του κόσμου ότι η σχέση σας με τον κολλητό σας είναι αυστηρά πλατωνική, κάτι μέσα μας θα παραπονιέται. Ίσως επειδή ξέρει όλο το σεξουαλικό ιστορικό σας. Ίσως επειδή του λέτε πράγματα που δεν θα λέγατε σ’ εμάς.

6. Πώς είναι η φάτσα μου στο σεξ;
Φαίνομαι ηλίθιος; Μήπως φαίνομαι τρομακτικός; Μήπως να κλείσω τα μάτια; Κι αν νομίζει ότι σκέφτομαι άλλη; Ίσως να δοκιμάσω να χαλαρώσω το πρόσωπό μου. Όχι, τώρα φαίνομαι σαν να μην το ευχαριστιέμαι. Γι’ αυτό δεν φαίνονται ποτέ τα μούτρα των πρωταγωνιστών στις τσόντες!

7. Τι λέει στις φίλες της για εμένα;
Πόσες λεπτομέρειες έχει μοιραστεί μαζί τους; Μου έχουν βγάλει παρατσούκλι, όπως στον τύπο από το Sex and the city; Τους είπε ότι μερικές φορές βλέπουμε μαζί επαναλήψεις Sex and the city; Πόσα πράγματα ξέρουν για εμένα οι φίλες μου, είναι αδικία να μην ξέρω, ίσως να το συζητήσω με τους δικούς μου φίλους, ενώ τους λέω με λεπτομέρειες για την τελευταία φορά που κάναμε σεξ.

8. Της άρεσε;
Μου είπε ότι της άρεσε, αλλά αυτό το λένε όλες. Μου λέει ψέματα; Δηλαδή, εντάξει, είμαι αρκετά καλός, αλλά κανείς δεν είναι τόσο καλός, και στο κάτω-κάτω, είμαι πάντα ανοιχτός στην εποικοδομητική κριτική, μπορεί είτε να γράψει ένα ποίημα εφτακοσίων στίχων για το πόσο υπέροχο σεξ κάνω, είτε να μου πει ξεκάθαρα ότι δεν της αρέσω, δεν μπορώ να λειτουργήσω με αυτά τα μισόλογα!

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v