7 φρίκες που τρώνε οι γυναίκες (κι αγνοούν οι άντρες)

Κάποια πράγματα τρομοκρατούν τις γυναίκες, αλλά αφήνουν τους άντρες παγερά αδιάφορους. Ας δούμε επτά από αυτές τις ανησυχίες.
7 φρίκες που τρώνε οι γυναίκες (κι αγνοούν οι άντρες)
Εδώ, στο Sex & Σχέσεις, προσπαθούμε να μην υπακούμε στα κλισέ, μα δεν μπορούμε να αρνηθούμε και ορισμένα γεγονότα. Όπως το ότι υπάρχουν ορισμένες ανασφάλειες των γυναικών οι οποίες σπάνια περνούν από το ανδρικό μυαλό. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδομήσουμε αυτές τις ανησυχίες, για να σταματήσουν τα κορίτσια να φρικάρουν άσκοπα, και ίσως να μάθουν τα αγόρια τι διακριτικές κινήσεις μπορούν να κάνουν για να καθησυχάσουν τις φίλες τους μια και καλή.

Φρίκη #1: Το βάρος
Αν υπάρχει κάτι που οι περισσότερες γυναίκες προσέχουν σχεδόν αμέσως, αυτό είναι τα σκαμπανεβάσματα της ζυγαριάς. Οι άντρες, πάλι, όχι και τόσο. Σίγουρα, υπάρχουν τύποι που δεν τους αρέσουν οι υπέρβαρες, και τύποι που δεν τους αρέσουν οι «στέκες», αλλά η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν πρόκειται να παραπονεθούν για πέντε, ή και δέκα κιλά παραπάνω—ειδικά αν βρίσκονται ήδη σε σχέση μαζί σας. Σας αγαπούν γι’ αυτό που είστε, κι αυτό είναι αρκετό.

Φρίκη #2: Το μακιγιάζ
Εκτός κι αν κυριολεκτικά παστώνετε το πρόσωπό σας με έναν τόνο μακιγιάζ (όχι ότι πρόκειται να σας κρίνουμε, μπορείτε να βάφεστε όπως θέλετε), οι περισσότεροι άντρες απλά δεν έχουν την ικανότητα να ξεχωρίσουν πότε είστε βαμμένη και πότε είστε άβαφη, και δεν πρόκειται να απαιτήσουν να φοράτε μακιγιάζ για να «δείχνετε όμορφη»-- σας θέλουν όπως ακριβώς είστε.

Φρίκη #3: Θες να βγούμε;
Αυτό το ζήτημα συζητιέται πολύ. Πολλές γυναίκες θέλουν ο άντρας να είναι ο κυνηγός, άλλες παίρνουν πρωτοβουλία και τον πλησιάζουν. Άλλες φορές, ίσως είναι καλό να πάψετε να ανησυχείτε για στερεοτυπικούς κοινωνικούς ρόλους με βάση το φύλο, και απλά να πείτε «Γεια» σ’ αυτόν που σας ενδιαφέρει. Δεν θα τον πειράξει, ούτε θα θιχτεί ο ανδρισμός του.

Φρίκη #4: Να στείλω ή να μην στείλω;
Ποιος νοιάζεται; Κάποιος πάντα θα είναι αυτός που θα στείλει πρώτος, και οι πιθανότητες είναι κυριολεκτικά 50-50, δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να φορτώσετε το πρώτο (γραπτό) βήμα σ’ αυτόν. Πόσο μάλλον, καλύτερα να στείλετε ένα παρορμητικό και ειλικρινές μήνυμα, παρά να καθυστερείτε και να σας γίνεται έμμονη ιδέα αν θα σας στείλει πρώτος.

Φρίκη #5: Τι να φάω;
Αυτό είναι πάρα πολύ απλό. Η μόνη φορά που ένας άντρας θα ασχοληθεί με το τι θα φάτε σε ένα ραντεβού είναι αν μόλις έχετε αρχίσει να βγαίνετε, και παραγγέλνετε το πιο ακριβό πιάτο που θα δείτε στο μενού. Οτιδήποτε άλλο αποφασίσετε να φάτε, δεν θα τον νοιάξει.

Φρίκη #6: Τι να σκέφτεται;
Αυτή η φρίκη είναι δικαιολογημένη. Όλοι θέλουμε να επικοινωνούμε με το άλλο μας μισό. Μόνο που, πολλές φορές, όταν δεν ξέρουμε τι έχει στο μυαλό του ο άλλος, έχουμε την τάση να δημιουργούμε πολύπλοκα σενάρια, τα οποία γίνονται τρομακτικότερα με γεωμετρική πρόοδο, και απλά θέλουμε να σας πούμε πως δεν χρειάζεται. Οι πιθανότητες λένε πως το βλέμμα μας είναι σκεπτικό επειδή μόλις θυμηθήκαμε πως αφήσαμε το θερμοσίφωνο ανοιχτό, ή δεν μπορούμε να θυμηθούμε το αστείο με το οποίο γελούσαμε για είκοσι λεπτά το περασμένο βράδυ.

Φρίκη #7: Γιατί θέλει να περνάει χρόνο μόνος του;
Γιατί όχι; Όλοι χρειαζόμαστε λίγο προσωπικό χρόνο πού και πού. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι σας αγνοεί συναισθηματικά, ούτε ότι σκέφτεται να σας χωρίσει ή – θου κύριε – πως σας απατά. Το πιο λογικό είναι ότι βρίσκει χρόνο μέσα στην σχέση για να κάνει πράγματα που του είχαν λείψει ή/και ξέρει ότι εσείς δεν θα απολαμβάνατε το ίδιο.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v