ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Χειριστικές φράσεις που σκοτώνουν μια σχέση

Ξέχνα κλισεδιές που λένε ότι δεν έχουν σημασία τα λόγια, αλλά οι πράξεις. Επειδή αν έχεις ακούσει (ή πει) τα παρακάτω λόγια, σκοτώνεις την σχέση.

Χειριστικές φράσεις που σκοτώνουν μια σχέση

Οι σχέσεις μπορούν να πεθάνουν από πολλές αιτίες. Βαρεμάρα, κέρατα, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αυτά όμως συνήθως έρχονται μετά. Υπάρχει και ένας λόγος που μπορεί να υπήρχε εκεί από την αρχή, να έχτιζε σιγά-σιγά την δύναμή του. Και αυτός ο λόγος είναι ο σύντροφός σου και εσύ. Δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο σας είναι ο άνθρωπος που δεν ελέγχει το στόμα του στην εξίσωση αυτή, αλλά για να κατέληξες σε αυτό το κείμενο, μάλλον θα έχεις... τους λόγους σου.

Αν οι παρακάτω ατάκες σου θυμίζουν υπερβολικά και την δική σας φάση, τότε είναι μια καλή στιγμή να ρωτήσεις τον εαυτό σου: σηκώνει κουβέντα, ή να φύγω;

"Δεν το είπα ποτέ αυτό"
Δεν το θυμάσαι να το λες, ή το θυμάσαι μια χαρά και προσπαθείς να καλύψεις τον εαυτό σου; Ο/η σύντροφός σου δεν φταίει κάτι σε αυτό, ούτε έχει νόημα να προσπαθείς να μειώσεις την νοημοσύνη του.

"Άρα, τι; Με κατηγορείς ότι σου λέω ψέματα;"
Το φυσικό επακόλουθο του προηγούμενου, αν το άτομο που τρώει τα ψέματα αποφασίσει να αντιδράσει - ή γνωρίζει καλά τι έγινε και δεν πρόκειται να χάσει το μυαλό του. Και, ναι, στην ουσία σε κατηγορεί ότι λες ψέματα, και μάλλον έχει δίκιο και αυτή η (επιθετική) άμυνα δεν πρόκειται να βοηθήσει την κατάσταση.

"Υπερβάλλεις τώρα"
Σε γενικές γραμμές θα πούμε ότι αυτή η φράση δεν θα οδηγήσει ποτέ σε κάτι καλό. Ναι, ακόμα κι όταν το άτομο που έχεις μπροστά σου υπερβάλλει όντως αυτή τη στιγμή. Πάρε μια ανάσα. Και ποτέ μην το πεις για να κερδίσεις τον έλεγχο μιας κατάστασης. Αυτό είναι άτιμο.

"...τότε γιατί δεν με χωρίζεις;"
Επειδή αυτού του είδους τα τελεσίδικα δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν. Και επειδή αν σου ήρθε η ιδέα, γιατί δεν την εφαρμόζεις; Αν βλέπεις το τέλος αυτής της σχέσης, γιατί γκρινιάζεις για αυτό αντί να κάνεις κάτι; Μήπως επειδή θες να κάνει το άλλο άτομο την βρωμοδουλειά;

"Δεν θέλω να το συζητήσω"
Είναι οκέι να μην θες να τα αναλύεις όλα συνεχώς. Αλλά το να κάνεις εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά και μετά να υποκρίνεσαι ότι δεν θες να μιλήσεις για αυτό... Σε τι θα βοηθήσει; Στο να δημιουργηθεί ακόμα περισσότερη ένταση;

"Σαν τη μάνα σου κάνεις"
Απαράδεκτο χτύπημα κάτω απ' την ζώνη. Αν πέσεις τόσο χαμηλά, εμείς δεν αναλαμβάνουμε να σε βοηθήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v