ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς να καταλαβαίνεις καλύτερα τι σκέφτεται

Σου λέει "τίποτα" κι εσύ νομίζεις εννοεί "κάτι"; Προσπαθείς να διαβάσεις το μυαλό του αλλά το καλύπτει ομίχλη; Αυτό το κείμενο είναι για εσένα.

Πώς να καταλαβαίνεις καλύτερα τι σκέφτεται

Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες για μια επιτυχημένη σχέση είναι να μην υποθέτεις πως οι άνθρωποι μπορούμε να διαβάζουμε την σκέψη των άλλων. Όσο καιρό κι αν περάσεις με κάποιον, όσο αγαπημένοι κι αν είστε, δεν θα σταματήσεις ποτέ να ρωτάς τι σκέφτεται. Αν κλίκαρες σε αυτό το κείμενο, λοιπόν, περιμένοντας μαγεία, θα σε απογοητεύσουμε.

Μείνε όμως για λίγες συμβουλές σωστής επικοινωνίας. Επειδή το να καταλαβαίνεις τι σκέφτεται ο σύντροφός σου έχει να κάνει περισσότερο με το να ξέρεις πώς (και πότε) να ρωτάς. Έχει να κάνει, επίσης, με το να μαθαίνεις σιγά-σιγά τα μοτίβα του: Αντί να διαβάζεις το μυαλό του σαν άλλος Νοστράδαμος, θα "διαβάζεις" τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου.

Αρχικά, ρώτα σωστά
Ο λόγος που θα ξεκινήσουν οι περισσότεροι καυγάδες σε μια σχέση είναι ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την ερώτηση "Τι έχεις;". Το "Τι σκέφτεσαι;" ακούγεται πολύ λιγότερο επιθετικό από το "Τι έχεις;". Οπότε ξεκίνα από εκεί, χωρίς να υποθέτεις πως ο άνθρωπος απέναντί σου έχει κάτι. Τις περισσότερες φορές μπορεί η απάντηση να είναι "Τίποτα", που μας οδηγεί στην επόμενη μεγάλη αλήθεια:

Το "τίποτα" μερικές φορές σημαίνει "τίποτα"
Συνεπώς, αντί να κάνεις τον ντετέκτιβ και να δημιουργείς μεγαλύτερο θέμα απ' ό,τι υπάρχει, εμπιστεύσου το τίποτα. Σκέψου πόσες φορές σκέφτεσαι εσύ το τίποτα, και πίστεψε πως και ο/η σύντροφός σου βιώνει τέτοια στιγμή. Το τίποτα είναι καλύτερο από το στρες, οπότε εναλλακτικά μπορείς να αρχίσεις να το εκλαμβάνεις σαν τρόπο του συντρόφου σου να σου λέει "είμαι καλά αυτή τη στιγμή". Αυτό το είπαμε για πλάκα. Σχεδόν.

Κατάλαβε με ποιους τρόπους εκφράζεται
Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει τα συναισθήματά του διαφορετικά. Όσοι τα εκφράζουν λεκτικά και με λεπτομέρεια αποτελούν σπάνιες περιπτώσεις, άρα τις περισσότερες φορές είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις τους τρόπους που ο/η σύντροφός σου έχει για να επικοινωνεί χωρίς λέξεις. Δεν θα χρειάζεται να προσπαθείς να μαντέψεις αν, για παράδειγμα, μετά από προσεκτική παρατήρηση (και υπομονή, γιατί αυτό γίνεται σε βάθος χρόνου) ξέρεις απ' έξω και ανακατωτά όλα τα σημάδια ότι ο άνθρωπός σου δεν είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v