Πώς να δείξεις αγάπη στο έτερο ήμισυ

Θέλουμε ο σύντροφός μας να μας δείχνει αγάπη και προδέρμ, αλλά πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Κι όχι μόνο όταν είναι του Αγίου Βαλεντίνου.
Πώς να δείξεις αγάπη στο έτερο ήμισυ
Πλησιάζει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θέλουμε να δείξουμε την αγάπη μας στο έτερον ήμισυ. Θα σας πούμε όμως το κλασικό: δεν χρειαζόμαστε παγκόσμιες μέρες και γιορτές για να δείξουμε την αγάπη μας. Την αγάπη τη δείχνουμε καθημερινά, φαίνεται μέσα από τις πράξεις μας, από το πώς κοιτάμε τον σύντροφό μας στα μάτια, από ένα απαλό χάδι, από μία αγκαλιά. Αν αγαπάμε κάποιον φαίνεται γενικότερα, και δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κι ο ίδιος. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι είναι κλειστοί και δεν ξέρουν ακριβώς πώς να εκφράσουν την αγάπη τους.

Το βασικό: με τις πράξεις σου

Οι πράξεις είναι σίγουρα ο πιο «σωστός» τρόπος να δείξεις την αγάπη σου. Δείξε την αγάπη σου ετοιμάζοντας ένα όμορφο δείπνο -ακόμα καλύτερα ένα νόστιμο πρωινό με αχνιστό καφέ το οποίο θα πας και στο κρεβάτι. Πλύνε εσύ τα πιάτα αν γύρισε κουρασμένος-η και θλιμμένος-η από τη δουλειά. Πήγαινε να αγοράσεις εκείνο το κολλύριο που όλο λέει ότι θα πάρει, αλλά όλο το ξεχνάει και ξηραίνονται τα μάτια της-ου από την οθόνη. Καθάρισε την άμμο της λεκάνης της γάτας χωρίς να σ’ το ζητήσει. Γίνει λίγο δοτικός-ή.

Το ποιητικό: με λόγια

Για κάποιον λόγο οι αμερικανοί γράφουν τους όρκους τους. Γιατί είναι όμορφο να ακούς τρυφερά λόγια από τον σύντροφό σου. Λόγια με νόημα, λόγια ειλικρινή, λόγια με πάθος, έρωτα και, γιατί όχι αν έχει προηγηθεί τσακωμός, πόνο. Άλλωστε το έχουμε λιγάκι αυτό με τον πόνο και το δράμα στην Ελλάδα. Αν είσαι εσωστρεφής και κολλάς μπορείς να γράψεις όσα σκέφτεσαι, αν είσαι εξωστρεφής, πες απλά ό,τι σου κατεβαίνει αρκεί να είναι η αλήθεια σου. Ξέρεις τι του-ης αρέσει να ακούει, εμπλούτισέ το λίγο και είσαι έτοιμος. Πάρε ιδέες από εδώ 

Το φαινομενικά επιφανειακό: δώρα

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι, ότι τα δώρα είναι ρηχός τρόπος να δείξεις αγάπη. Υπάρχει όμως τρόπος να μην είσαι επιφανειακός-ή. Εισιτήρια για τη συναυλία που περιμένει πως και πως. Το βιβλίο που γκρινιάζει ότι του-ης καβάτζωσαν. Μία συνδρομή στο Spotify, αν είναι φίλος της μουσικής. Ένα χαλάκι για δίπλα από το κρεβάτι επειδή ξεχνάει συνέχεια τις παντόφλες της-ου. Ένα κουβερτάκι φλις για όταν κάθεστε μαζί στον καναπέ και βλέπετε σειρές. Ένα βιβλίο με ερωτικά ποιήματα. Σπάνιες μπίρες αν είναι λάτρης του ζύθου. Έλα, σου δώσαμε αρκετές ιδέες.

Το εύκολο: Άγγιγμα

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να δείξεις ότι αγαπάς κάποιον μέσω της αφής. Πάρε τον αγκαλιά, χάιδεψέ τον-η. Δώσε ένα φιλί. Όταν ξυπνάτε μαζί, μη σηκώνεσαι απευθείας από το κρεβάτι, πάρε τον-ην μία αγκαλιά-κουταλάκι και κουρνιάστε για δύο λεπτάκια. Το καλύτερο όμως; Κάνε μασάζ. Το ακόμα καλύτερο; Σεξ γεμάτο έρωτα.

Το σημαντικότερο: Δώσε χρόνο

Ο χρόνος είναι πολυτιμότερος από τα λεφτά. Ένας λόγος που προτείναμε τα εισιτήρια για συναυλία από πάνω είναι επειδή εκτός από ένα δώρο, προσφέρεις και τον χρόνο σου. Αφιέρωσε χρόνο στον σύντροφό σου, συζήτα μαζί του, μάθε τον. Αυτό είναι πραγματική αγάπη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v