Τα μυστικά που δεν πρέπει να κρατάς σε μια σχέση

Το μυστήριο μπορεί να είναι σέξι, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν γίνεται να κρατάς μυστικά αν θες να δουλέψει μια σχέση.
Τα μυστικά που δεν πρέπει να κρατάς σε μια σχέση
Υπάρχουν πολλές διαφορές που μπορούν να μας φέρουν - με έναν παράξενο τρόπο - πιο κοντά. Το κλισέ, άλλωστε, λέει ότι τα ετερώνυμα έλκονται και τα κλισέ βασίστηκαν σε κάποια πραγματικότητα. Και δεν λέμε αναγκαστικά ότι το να έχετε διαφορετικές απόψεις για τα παρακάτω ζητήματα είναι αυτόματη καταδίκη για την σχέση σας.

Λέμε, όμως, πως είναι ζητήματα που καλό είναι να συζητήσετε νωρίς και σε ουδέτερο πλαίσιο, επειδή ποτέ δεν αποτελούν ευχάριστα θέματα για κουβέντα όταν είναι ήδη προ των πυλών. Κουβέντα, λοιπόν, και όχι μυστικά για τα παρακάτω:

Το αν θέλετε παιδιά
Αν ο ένας θέλει και ο άλλος δεν θέλει, έχουμε πρόβλημα. Για το οποίο δεν υπάρχει λύση που να μην σημαίνει ότι ένας από τους δύο θα συμβιβαστεί. Συνεπώς η ερώτηση που καταλήγουμε είναι κατά πόσο θέλετε να κάνετε αυτόν τον συμβιβασμό.

Τα ζητήματα θρησκευτικής πίστης
Από την στιγμή που δεχόμαστε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει, χωρίς αυτό να μας επηρεάζει, αυτό θεωρητικά είναι το λιγότερο πιθανό ζήτημα να προκαλέσει καυγά. Ή και όχι. Ένας σκληροπυρηνικά άθεος με έναν σκληροπυρηνικά χριστιανό, για παράδειγμα, μάλλον θα έχουν μπόλικες διαφωνίες μπροστά τους. Κι όμως, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα θέματα πίστης είναι το πιο ανώδυνο πράγμα σε αυτό το κείμενο. 

Οικονομική κατάσταση
Κυρίως το χρέος, δηλαδή. Επειδή το χρέος προκαλεί στρες, προκαλεί αλλαγές στην συμπεριφορά και μπορεί να οδηγήσει σε αρκετή παράνοια, η οποία αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να αντανακλάται πάνω στη σχέση. Και δεν το θέλουμε αυτό. Το να κρατάς την κακή σου οικονομική κατάσταση μυστική από την σχέση σου, αν το καλοσκεφτείς, είναι μια "εξαπάτηση" που δεν οφελεί απολύτως κανέναν.

Το πώς χειρίζεστε γενικά τα λεφτά
Δεν λέμε ότι είναι αδύνατο, αλλά μια σχέση όπου ο ένας μαζεύει και ο άλλος ξοδεύει... θα έχει προβλήματα στο μέλλον. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει καυγάς, κάποτε μπορεί να ξεχειλίσει το ποτήρι, για οποιονδήποτε από τους δυο σας. Δεν λέμε δηλαδή ότι θα ειπωθεί αναγκαστικά "Γιατί είσαι τόσο σπάταλος;". Είναι εξίσου πιθανό με το "Γιατί είσαι τόσο τσιγκούνης;".

Το ποια είναι η σχέση σας με την δουλειά
Καλώς ή κακώς (καλώς για τον κόσμο, κακώς για τις προσωπικές τους σχέσεις), υπάρχουν άνθρωποι που είναι παντρεμένοι με την δουλειά τους. Και που αυτό τους ικανοποιεί και τους γεμίζει σε βαθμό που να μην θέλουν να το αλλάξουν για μια σχέση. Εκεί πάλι υπάρχουν εναλλακτικές που δεν είναι "χωρίζουμε", αλλά και πάλι ίσως να χρειάζονται μεγάλους συμβιβασμούς.

Το πόσο θέλετε να μένετε σταθεροί
Από το πιο απλό (πού θα πάτε διακοπές) μέχρι και τα πιο πολύπλοκα: Τι παίζει με μετακομίσεις, πόσο μακριά μπορούμε να μετακομίσουμε και πόσο συχνά θα ήθελες να μετακομίζουμε. Και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση: Έρχεσαι μαζί μου ή συνεχίζουμε από απόσταση;

Η υγεία
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που ένας σύντροφος θα έπρεπε να γνωρίζει; Κάποια χρόνια πάθηση, κάτι μεταδοτικό... Και δεν μιλάμε αποκλειστικά για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν, για παράδειγμα, πάσχεις από νόσο του Κρον, πόσα ραντεβού θα περιμένεις για να το πεις;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v