ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Έπιασες έναν ψεύτη: Τώρα τι κάνεις;

Ένας περιεκτικός οδηγός με το πώς να διαχειριστείς μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση. Επειδή, όχι, δεν θα τα κάνεις όλα λίμπα.

Έπιασες έναν ψεύτη: Τώρα τι κάνεις;

Και άντε πες έπιασες έναν ψεύτη μες στο ψέμα του. Ξέρεις πλέον την αλήθεια, όσο κι αν πονάει. Τι κάνεις μετά; Θα υποθέσουμε ότι αυτό το ψέμα σε αφορά, και ότι δεν μιλάμε για κουτσομπολιά εδώ πέρα. Και επειδή υπάρχουν πολλές παράμετροι που παίζουν ρόλο, άφησέ μας να βοηθήσουμε.

Αρχικά, μην το αφήσεις ασχολίαστο
Επειδή μετά θα επαναληφθεί, θα γίνει μοτίβο και θα χάσεις και το δίκιο σου. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως πρέπει να ξεσπάσεις, ούτε να παγιδέψεις το άλλο άτομο για να βγεις από πάνω. Το ότι γνωρίζεις (με αποδείξεις) ότι σου λέει ψέματα είναι αρκετό, χωρίς έξτρα δράμα.

Σκέψου ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το προσεγγίσεις
Επιτόπου; Να βρεις μια πιο ήρεμη στιγμή για να θέσεις το ζήτημα σαν συζήτηση; Σκέψου ότι το επιτόπου ενώ μοιάζει να είναι πάντα η πιο σωστή απάντηση, θα είναι και η λιγότερο ψύχραιμη.

Μείνε σε αυτό που σε πείραξε
Μην κάνεις υποθέσεις για το τι σημαίνει το ψέμα και τι κρύβει το άλλο άτομο. Μείνε στο γεγονός ότι σου είπε κάποιος ψέματα, εσύ το γνωρίζεις, έχεις ενοχληθεί και ζητάς εξηγήσεις. Αν βγάλεις εξηγήσεις από το κεφάλι σου, τότε καθοδηγείς την κουβέντα, και δεν θα καταλήξεις πιο γρήγορα στις απαντήσεις που ψάχνεις.

Κάνε απλές ερωτήσεις
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις ευθέως γιατί σου είπε ψέματα αυτό το άτομο, και έπειτα να περιμένεις εξηγήσεις. Μπορεί να θες να μάθεις κάθε λεπτομέρεια του ψέματος, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαστικά καλό. Το πρόβλημα είναι ότι υπήρξε ψέμα, όχι το ποιες είναι οι λεπτομέρειες του ψέματος.

Μάθε πότε να δίνεις ευκαιρίες και πότε όχι
Και δεν έχει αυτό να κάνει με τα ψέματα, αν είναι μεγάλα ή μικρά. Έχει να κάνει με το αν το άτομο που έχεις μπροστά σου έχει την θέληση να σταματήσει να λέει ψέματα. Με το αν έχεις να κάνεις με έναν παθολογικό ψεύτη, ή με κάποιον που δεν σε θεωρεί αρκετά ίσο με εκείνον για να σου πει την αλήθεια.

Πάρε μια δεύτερη γνώμη, αν θες
Σε περίπλοκες υποθέσεις, ίσως ένα δεύτερο μυαλό να έχει απαντήσεις που εσένα δεν σου έρχονται αυθόρμητα. Για την ακρίβεια, αυτός ίσως να είναι ένας πολύ καλός λόγος να μην αντιδράσεις αμέσως, και να συμβουλευτείς ένα κοντινό σου άτομο για το τι θα έκανε στη θέση σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο πιο σίγουρος τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς."

Τζωρτζ Όργουελ, Βρετανός συγγραφέας

  • 1885 – Πραγματοποιείται η πρώτη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Αϊόβα των ΗΠΑ.
    1892 – Γενιέται ο συγγραφέας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν.
    1911 – Πεθαίνει ο Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
    1958 – Καταπέφτει στη Γη μετά την ολοκλήρωση της τροχιάς του το σοβιετικό διαστημόπλοιο Σπούτνικ 1.
    1974 – Ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, αρνείται να παραδώσει υλικό που ζητήθηκε με κλήτευση από την επιτροπή της Γερουσίας για το σκάνδαλο Watergate.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v