Οι φορές που δεν ξεπερνιέται η απιστία

Αν μπορείς να συγχωρήσεις και να ξεχάσεις μια απιστία, χρειάζεται καιρός. Μετά από πόσο καιρό όμως ξέρεις πως ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις;
Οι φορές που δεν ξεπερνιέται η απιστία
Η απιστία χρειάζεται πολύ χρόνο αλλά και θέληση για να ξεπεραστεί. Πρέπει και οι δύο πλευρές να δουλέψουν πολύ, με τον δικό τους τρόπο, για να φτιαχτεί μια σχέση που στιγματίστηκε από ένα τρίτο άτομο. Μήπως όμως όλη αυτή η προσπάθεια έχει ημερομηνία λήξης; Πότε ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις, επειδή δεν πρόκειται να σωθεί η κατάσταση;

Όταν το άτομο που έκανε την απιστία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη
Όταν ακούγονται ακόμα ατάκες του στυλ "Δεν σήμαινε τίποτα", "Ήταν μόνο σεξ" και "Συνέβη μόνο μια φορά", η σχέση δεν σώζεται. Αν το άτομο που έγινε δέκτης της απιστίας μπορούσε να το ξεπεράσει τόσο εύκολα και δεν είχε πληγωθεί, αυτές οι ατάκες θα έληγαν την ιστορία. Το θέμα είναι να παραδεχτείς όχι μόνο ότι το έκανες, αλλά και ότι προκάλεσες πόνο στον/ην σύντροφό σου.

Όταν αρνείται ακόμα και να το συζητήσει
Το αν θα συζητήσετε με πλήρεις λεπτομέρειες το τι έγινε είναι ένα ζήτημα που ίσως χρειαστεί χρόνο και από τις δυο μεριές. Και μπορεί κάποιες λεπτομέρειες να μην χρειάζεται να αναφερθούν, και να μην έχουν καν νόημα. Η απόλυτη άρνηση να το συζητήσετε, όμως, δείχνει ότι θα προσπαθούσε να κάνει ότι δεν συνέβη. Και δεν πάει κανείς έτσι μπροστά.

Όταν το πρόβλημα συνεχίζει
Και δεν εννοούμε αναγκαστικά ότι θα παίξει απιστία ξανά. Μπορεί να συνεχίζει να φλερτάρει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Μπορεί να συνεχίζει να δίνει δικαιώματα ή να προσπαθεί να τραβά την προσοχή και από άλλα άτομα. Μπορεί να αφιερώνει τον χρόνο του κυριολεκτικά οπουδήποτε αλλού για να αποφεύγει την σχέση. Δεν χρειάζεται να κερατώσει ξανά, επειδή το κέρατο δεν είναι ποτέ το πρόβλημα: είναι το αποτέλεσμα.

Όταν απλά δεν μπορείς να ξαναβρείς την αυτοπεποίθησή σου
Και, σίγουρα, αυτό έχει περισσότερο να κάνει με εσένα και όχι με τον/ην σύντροφό σου, αλλά δεν γίνεται να το παραβλέπεις. Αν έχει περάσει καιρός και απλώς δεν βλέπεις να ξανανιώθεις άνετα σε αυτή την σχέση, ότι δεν μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να εμπιστευτεί, καλύτερα να φύγεις. Μετά τουλάχιστον θα μπορείς να κάνεις την απαραίτητη δουλειά με τον εαυτό σου χωρίς να προσπαθείς ταυτόχρονα να υπάρχεις σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει.

Όταν καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται να συγχωρήσεις
Είτε επειδή η απιστία πόνεσε ιδιαίτερα, είτε επειδή έμπλεξε και ένα ακόμα κοντινό σου άτομο... υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην μπορείς να συγχωρήσεις μια απιστία και να θες απλά να σηκωθείς να φύγεις όσο πιο μακριά από αυτόν τον άνθρωπο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v