Συμπεριφορές που δείχνουν πόσο τοξικός είναι

Είτε επειδή πιστεύεις πολύ σ' αυτή την γνωριμία, είτε επειδή είσαι γενικά αισιόδοξο άτομο, είναι εύκολο να παραβλέψεις τις παρακάτω τοξικές συμπεριφορές...
Συμπεριφορές που δείχνουν πόσο τοξικός είναι
Δεν γίνεται κάθε φορά το ένστικτό σου να βαράει συναγερμό. Δεν γίνεται να είσαι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη οξυδέρκεια στον κόσμο. Κάποιες φορές θα βρεθεί στον δρόμο σου ένας όχι και τόσο καλός άνθρωπος κι εσύ θα πέσεις στα πατώματα. Τώρα, αν θα πέσεις στα πατώματα επειδή έχει και καλά κομμάτια, επειδή πιστεύεις ότι θα τον/την αλλάξεις (μη το προσπαθείς) ή επειδή γενικά είσαι ένα άτομο που του αρέσει να βλέπει το καλό στους ανθρώπους, δεν είναι το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι να μάθεις να αναγνωρίζεις τις τοξικές συμπεριφορές προτού μπλέξεις περισσότερο με αυτόν τον άνθρωπο.

Σε θέλει, αλλά δεν έχει χρόνο για εσένα
Δεν θα κρίνουμε κάποιον που θα βάλει την καριέρα του πρώτη. Δεν θα κρίνουμε κάποιον που θέλει να βλέπει τους φίλους του πολύ. Δεν θα κρίνουμε ούτε κάποιον που στο κεφάλι του "σχέση" σημαίνει "βλεπόμαστε τρεις φορές τον μήνα και είμαι εντάξει με αυτό". Αν όλα αυτά είναι πράγματα που σου έχει επικοινωνήσει πιο πριν και εσύ έχεις συμφωνήσει, όλα καλά. Αλλά να σου λέει συνεχώς πόσο σε θέλει και πόσο του λείπεις, και όταν ζητάς να βρεθείτε να κάνει την πάπια... δεν το λες τίμιο.

Σε γουστάρει, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να σε κριτικάρει
Τώρα, αν κάνεις πράγματα που επιδέχονται κριτικής, δεν είμαστε εδώ για να το κρίνουμε (συγγνώμη) εμείς αυτό. Είμαστε εδώ για να σου μιλήσουμε για εκείνο το απαίσιο πράγμα που κάνουν ορισμένοι τύποι (σπανιότερα τύπισσες) που μπλέκουν μια προσβολή μαζί με ένα κομπλιμέντο, για να σου δείχνουν ότι γουστάρουν, μα να σε βάζουν και στη θέση σου. Και επειδή αυτές οι τακτικές είναι υπερβολικά αρχές 00s, λέμε αντίο. Παράδειγμα, για όποιον το χρειάζεται: "Τι ωραία χέρια που έχεις, γιατί όμως τα ασχημαίνεις με μακριά νύχια;"

Σου μιλάει για τα δικά του, δεν σε ακούει στα δικά σου
Κλασικό παράδειγμα νάρκισσου, θα πούμε εμείς και θα προχωρήσουμε γρήγορα παρακάτω. Από μια ηλικία και μετά, οι άνθρωποι που δεν σε ακούν όταν μιλάς πρέπει να τρώνε άμεσο άκυρο. Δεν φταις σε τίποτα για να ανέχεσαι αυτή την προσωπικότητα, με την ελπίδα να μάθει μέσω όσμωσης καλοσύνη.

Δεν χαίρεται και τόσο όταν κάτι σου πηγαίνει καλά
Και άντε, πες η αδιαφορία είναι πολύ άμεση, πονάει, ξεσπάς. Το να εκνευρίζονται ή να ζηλεύουν με τις επιτυχίες σου είναι ένα επίπεδο κακίας που δεν έχει ανάγκη κανένας μας στην ζωή του. Ούτε σε φίλο, ούτε σε δεσμό.

Πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο
Ο πιο εύκολος τρόπος να πέσεις στην παγίδα ενός τέτοιου τύπου είναι να σε γοητεύσει κάποιος που καλύπτει τον εγωισμό του με μια ωραία ακαδημαϊκή ή κωλοπαιδίστικη αύρα. Οτιδήποτε βρίσκεται στο ενδιάμεσο φαίνεται πιο εύκολα και το αποφεύγεις, αλλά στην περίπτωση που συνειδητοποιήσεις πως, όχι, δεν έχει πολύ έντονες απόψεις για τον κινηματογράφο, έχει πολύ έντονες απόψεις για όλα και δεν ξέρει τι σημαίνει διάλογος... ε, τότε ξέρεις πως και στα πράσα να τον πιάσεις να κάνει έγκλημα, θα σου πει "Κάνεις λάθος".

Έχει γράψει μια Οδύσσεια μίσους για την/τον πρώην
Πάντα κακό σημάδι. Στην καλύτερη, έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που ξεκάθαρα δεν έχει ξεπεράσει την τελευταία του σχέση, άρα δεν θα έπρεπε εξαρχής να μπλέκεται με νέα άτομα. Στην χειρότερη, έχεις μπροστά σου έναν άνθρωπο που δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει ότι ο μόνος κοινός παρονομαστής που έχουν όλες του αποτυχημένες σχέσεις είναι ο ίδιος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v