ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

7 λόγοι που δεν πρέπει να φοβάσαι να χωρίσεις

Δεν γίνεται να σωθούν όλες οι σχέσεις. Όταν έρθει η ώρα να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις, μην φοβηθείς τις ανασφάλειές σου.

7 λόγοι που δεν πρέπει να φοβάσαι να χωρίσεις

Η απόφαση να χωρίσεις μπορεί να σου φαίνεται τρομακτική. Χάνεις πολλά παραπάνω από έναν σύντροφο. Χάνεις την ασφάλεια μιας σχέσης, χάνεις μια ρουτίνα που, καλή ή κακή, την είχες συνηθίσει. Και το άγνωστο είναι πάντα τρομακτικό. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε πως, αν έχεις φτάσει στο σημείο να σκέφτεσαι σοβαρά τον χωρισμό, κάποιον λόγο θα έχεις. Και έχουμε επτά επιχειρήματα για να σε πείσουμε πως δεν αξίζει να φοβάσαι.

Δεν γίνεται να ανέχεσαι άλλο μια κακή κατάσταση
Δεν χρειάζεται μια σχέση να είναι κακοποιητική για να σου κάνει κακό. Μπορεί απλά να έχει τελειώσει και να παραμένεις με την ελπίδα. Όλο αυτό, όσο το κρατάς στην ζωή, θα σε γεμίζει άγχος και απογοήτευση.

Πρέπει να καταλάβεις τι σου αξίζει
Μία σχέση που δεν σε ικανοποιεί, δεν σου αξίζει. Όπως δεν αξίζει σε κανέναν. Το να παραμένεις για οποιονδήποτε λόγο σημαίνει πως θα παρατείνεις απλώς την μιζέρια σου, και θα χάνεις όλο και περισσότερο τον εαυτό σου.

Επειδή δεν μπορείς να μένεις σε μια σχέση που δεν είναι σωστή
Όσο δεν φεύγεις, χάνεις την ανεξαρτησία σου. Και δεν χρειάζεται ο σύντροφός σου να είναι κακός και μοχθηρός για να αρχίσει να το καταλαβαίνει και να το εκμεταλλεύεται αυτό. Είναι στην ανθρώπινη φύση.

Επειδή υπάρχει μια καλύτερη εκδοχή της ζωής σου εκεί έξω
Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την πόρτα και να την αναζητήσεις!

Επειδή το κλισέ για τις πορτοκαλιές το άκουσες;
Ισχύει, επειδή όλα τα κλισέ σε μια πραγματικότητα βασίζονται λίγο-πολύ. Και, αλήθεια, υπάρχουν αμέτρητες πορτοκαλιές εκεί έξω, ακόμα κι αν έχεις συνηθίσει υπερβολικά να τρως την ίδια ποικιλία πορτοκαλιού. Ψάξου και με άλλα εσπεριδοειδή.

Επειδή υπάρχουν καλύτερες ισορροπίες εκεί έξω
Μπορεί η σχέση σου να μην είναι ισορροπημένη, και οι ρόλοι σας να μην έχουν διαμοιραστεί ισόποσα, ή με τρόπο που να σας ικανοποιεί. Μπορεί να νιώθεις πως έχεις βαλτώσει και αυτή η σχέση δεν σε βοηθά να εξελιχθείς, όχι επειδή ο σύντροφός σου δεν σου παρέχει τίποτα, αλλά επειδή σε κρατά σε μια κινούμενη άμμο. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις αυτές τις ισορροπίες, δεν έχει νόημα να μένεις σ' αυτή την σχέση.

Επειδή και η μοναξιά κάνει καλό
Το γεγονός ότι μια σχέση σου δεν λειτούργησε δεν σημαίνει πως πρέπει αμέσως να ψάξεις την επόμενη. Πέρνα λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, γνώρισέ τον καλύτερα για να ξέρεις μετά τι θες να βρεις σε μια σχέση, και να το απαιτήσεις με σιγουριά, και χωρίς παιχνίδια ή μισόλογα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v