ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα σημάδια ότι είσαι σε σχέση με έναν νάρκισσο

Και όχι, δεν είναι ερωτευμένος με τον εαυτό του. Είναι ερωτευμένος με τον να νιώθουν ερωτευμένοι μαζί του.

Τα σημάδια ότι είσαι σε σχέση με έναν νάρκισσο

Ο ναρκισσισμός είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται κατά κόρον... και πολλές φορές λάθος. Είναι, ας πούμε, λίγο όπως εκείνη η φάση που όλος ο κόσμος έκανε κατάχρηση της λέξης "κατάθλιψη". Επειδή ο ναρκισσισμός είναι όντως μια διαταραχή προσωπικότητας, και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα καταστροφικός. Και είναι καλό να γνωρίζεις ποια είναι τα σημάδια του, για να ξεμπερδεύεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τι θα κάνει ένας ναρκισσιστής σε μια σχέση;

Αρχικά, θα το καταλάβεις από το πόσο προσέχει τον εαυτό του
Το American Psycho το έχεις δει; Μιλάμε για τέτοια επίπεδα φροντίδας. Είναι ο τύπος που όχι απλά φροντίζει το σώμα του και την διατροφή του, αλλά είναι ικανός να πάθει κρίση αν χάσει μια μέρα προπόνησης, και μετά να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη για να δει αν άρχισε ήδη να γίνεται ορατό. Που μας πάει στο επόμενο σημάδι...

...την απίστευτη, τρελή ανασφάλεια
Πώς γίνεται ένας άνθρωπος τόσο γοητευτικός και ετοιμόλογος να είναι ανασφαλής; Πολύ απλό: Όταν η γοητεία λειτουργεί ως άμυνα, και όχι ως χάρισμα. Η γοητεία που θα κάνει το ένστικτό σου να πει για μια στιγμή "Το ξέρεις πως κάνεις λάθος, σωστά;". Πίσω από όλο αυτό, λοιπόν, κρύβεται ένα παιδί που είτε δεν άκουσε ποτέ όχι, είτε δεν έλαβε ποτέ αγάπη. Και αυτό το παιδί βγαίνει προς τα έξω με το που καταφέρεις να τον στριμώξεις και να αμφισβητήσεις τις καλές του προθέσεις.

Στην αρχή είναι κολλημένος πάνω σου
Ρομαντικός. Ανυπόφορα ρομαντικός. Η αγάπη του θα είναι σαν μικρές χειροβομβίδες ανά δέκα λεπτά. Θα σε κάνει να νιώσεις πως δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στον κόσμο για εκείνον. Σε έπεισε; Τέλεια, τώρα θα περάσετε στο επόμενο στάδιο, που αγνοεί τα αισθήματά σου και σου ξεκινάει καυγά επειδή τον κοίταξες στραβά. Και το εννοούμε αυτό, επειδή...

...είναι τόσο, μα τόσο δραματικός
Θυμάσαι την πριγκίπισσα και το μπιζέλι; Αυτή είναι η φάση του, μόνο που όλος ο κόσμος είναι το μπιζέλι και το πιο κοντινό του άτομο (εσύ δηλαδή) θα δέχεται όλη την γκρίνια. Ο πιο εύκολος τρόπος να τον κάνεις να βγάλει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη από μέσα του είναι...

...να διαφωνήσεις μαζί του
Απλά δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχουν άλλες απόψεις. Δεν πρόκειται να φτάσει καν στο "συμφωνούμε ότι διαφωνούμε" η κουβέντα. Θα προσπαθήσει να σε εξουδετερώσει, επειδή ο ναρκισσισμός δεν εκφράζεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση: Οι περισσότεροι νάρκισσοι θέλουν απλά να νιώθουν ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v