ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

5 σημάδια συναισθηματικής απιστίας

Το κέρατο δεν χρειάζεται να είναι μόνο σεξ. Για την ακρίβεια, το κέρατο μπορεί να πονέσει περισσότερο και να είναι πιο βαρύ όταν δεν συμβαίνει σεξ.

5 σημάδια συναισθηματικής απιστίας

Δεν είναι κάθε μορφή απιστίας αναγκαστικά σεξουαλική. Για να είμαστε ειλικρινείς, η σεξουαλική απιστία έχει αρχίσει σιγά-σιγά να θεωρείται και λίγο… πασέ. Δηλαδή, εντάξει, υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί; Ναι. Μπορεί να σου δημιουργήσει παράνοιες; Ναι, αλλά θα είναι και δικό σου πρόβλημα.

Μπορεί, όμως, η κατάσταση να είναι πιο σκοτεινή; Ναι, αν στην μέση μπουν και συναισθήματα.

Η πιο χαρακτηριστική ατάκα κάποιου που τον έπιασαν να κερατώνει είναι το «Ήταν μόνο σεξ, δεν σήμαινε τίποτα». Που μπορεί να είναι εξοργιστικό, αλλά μπορεί να είναι και αλήθεια. Τι γίνεται όταν δεν είναι μόνο σεξ; Ποια είναι τα σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατά, αλλά σε συναισθηματικό επίπεδο;

Δεν σου λέει τίποτα, αλλά τα λέει όλα σε κάποιον φίλο
Μια στενή πλατωνική φιλία είναι ό,τι καλύτερο. Το γεγονός ότι στους στενούς πλατωνικούς μας φίλους καταλήγουμε να βγάζουμε τις περισσότερες γκρίνιες για την σχέση μας είναι λογικό. Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτή η γκρίνια οδηγεί σε ένα μεγαλύτερο δέσιμο, αλλά και όταν το άτομο αρνείται να συζητήσει τα προβλήματα της σχέσης του με τον σύντροφό του. Καλή η γκρίνια, αλλά από ένα σημείο και μετά απλώς ξεκινάς να χτίζεις μια σχέση πάνω στο μισοπεθαμένο πτώμα αυτής που ήδη έχεις.

Άμυνα, άμυνα, άμυνα
Και άντε πες ότι εκφράζεις τις αμφιβολίες σου. Άντε πες ότι δεν το έκανες επειδή ήθελες να βγάλεις παράνοια, και σου ξέφυγε πάνω σε καυγά. Πώς αντέδρασε; Αν έγινε αμέσως αμυντικός – Κωνσταντίνος Μαρκοράς να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με Μαρίνα Κουντουράτου αμυντικός – τότε είναι λογικό να αρχίσεις να ακούς έναν συναγερμό στο κεφάλι σου.

Δεν μοιράζεται την ζωή του μαζί σου
Θα βγει «με τα παιδιά». Είναι «έξω». Που δεν λέμε ότι πρέπει να δίνουμε αναφορά όλη την ώρα πού είμαστε και τι κάνουμε στην σχέση μας, αλλά σίγουρα είναι κάπως ύποπτο. Επίσης, για ποιον λόγο να είσαι σε σχέση με ένα άτομο αν δεν θέλεις να μοιράζεσαι την προσωπικότητά σου μαζί του; Και, μιας που αναφέραμε «τα παιδιά»…

…εσύ να κάτσεις σπίτι
Ή να βγεις με τους δικούς σου φίλους. Ως ένα σημείο είναι υγιές να έχετε και οι δυο σας τον προσωπικό σας χρόνο. Αν, όμως, βγαίνετε πολύ καιρό και ακόμα δεν έχεις γνωρίσει τους φίλους του – και δεν σε προσκαλεί καν – μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

«Κι αν δεν σ’ αρέσει, χώρισέ με»
Δεν το λέει για να μπλοφάρει. Το λέει επειδή κατά βάθος το θέλει, αλλά δεν θα το πει ποτέ. Και, αλήθεια, αν η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο να γίνονται καυγάδες όπου ακούγεται αυτή η φράση, δύο είναι οι πιθανότητες: Είτε έχει όντως κάτι να τρέχει παράλληλα και θέλει να του κάνεις την ζωή πιο εύκολη, είτε η ανασφάλειά σου οργιάζει και δεν σε αντέχει άλλο. Ό,τι απ’ τα δύο και να συμβαίνει, μάλλον αυτή η σχέση δεν έχει μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v