Τα λιγότερο ρομαντικά σημάδια ότι είσαι σε καλή σχέση

Δεν χρειάζεται να στάζουν όλη μέρα σιρόπια απ’ το ταβάνι για να συνειδητοποιήσεις πως βρίσκεσαι σε μια σχέση που λειτουργεί.
Τα λιγότερο ρομαντικά σημάδια ότι είσαι σε καλή σχέση
Ναι, θα κάνετε αγάπες και αγκαλιές και παθιασμένα φιλιά στην μέση της ημέρας, για κανέναν απολύτως λόγο. Το βράδυ όσο κοιμάστε, θα σφίξετε λίγο παραπάνω ο ένας τον άλλο στην αγκαλιά σας. Όλα αυτά είναι ρομαντικά και όμορφα και σίγουρα λένε πολλά για το πόσο γλυκιά είναι η σχέση σας.

Οι δυνατές σχέσεις, όμως, φαίνονται και από τα καθημερινά. Εκείνα τα καθόλου ρομαντικά, τα αληθινά που πρέπει να φερθείτε ο ένας στον άλλο σαν άνθρωποι, όχι σαν εραστές. Κι εμείς σου τα παρουσιάζουμε, μήπως και τα είχες μπερδέψει για πιθανά προβλήματα.

Κράζετε πού και πού ο ένας τον άλλο
Προφανώς, όταν κάποιος έχει κάνει κάτι λάθος. Επειδή αν δεν μπορείς να βασιστείς στον σύντροφό σου για να σε κράξει όταν ξεφεύγεις, ποιος θα το κάνει; Οι φίλοι, σε ακούμε να λες, αλλά θα σου απαντήσουμε: Θα ήθελες αλήθεια να έχεις έναν σύντροφο που σου λέει σε όλα ναι, ή – ακόμα χειρότερα – αδιαφορεί;

Χαίρεστε ο ένας με τις επιτυχίες του άλλου
Μηδέν ανταγωνισμός. Αν ο σύντροφός σου κάποια στιγμή τα πηγαίνει καλύτερα από εσένα και αυτό σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα… ναι, δεν θα πούμε πως δεν είναι ανθρώπινο, επειδή όλοι έχουμε τον εγωισμό μας. Αλλά σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο σημάδι ότι η σχέση αυτή έχει γερές βάσεις. Άλλωστε, δυο άνθρωποι σε σχέση είναι ομάδα, και όποια επιτυχία έχει η ομάδα πρέπει να γιορτάζεται.

Φροντίζετε ο ένας τον άλλο
Και δεν μιλάμε για κινηματογραφικές σκηνές, το ένα άτομο να κάνει θλιμμένο αφρόλουτρο και το άλλο άτομο να του χτενίζει μελαγχολικά τα μαλλιά. Μιλάμε για απλά πράγματα: Από το να φτιάξεις μια σούπα όταν ο σύντροφός σου έχει κρυώσει, μέχρι να αναλαμβάνεις (χωρίς να ρωτάς καν) εκείνη τη δουλειά του σπιτιού που ξέρεις ότι σιχαίνεται να κάνει.

Εραστές ή συγκάτοικοι;
Αυτή η ερώτηση γίνεται συνήθως όταν μια σχέση είναι στα τελευταία της, όταν έχει χαθεί η σπίθα και το πάθος και όλα αυτά. Και εμείς ερχόμαστε για να πούμε: Γιατί; Μια καλή συγκατοίκηση είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Θα ήταν πολύ χειρότερο να μένατε στο ίδιο σπίτι και η μόνη σας ουσιαστική επαφή να ήταν το σεξ. Αντ’ αυτού, αν καταφέρνετε να περνάτε αρκετή ώρα μαζί χωρίς να κάνετε τίποτα, αυτό μάλλον σημαίνει ότι αγαπάτε πολύ ο ένας την παρέα του άλλου.

Απολαμβάνετε τα πιο ανιαρά πράγματα
Όπως το σούπερ μάρκετ. Επειδή όλο και κάποιο αστειάκι θα κάνετε, όλο και κάποιο χούφτωμα θα πέσει στα κρυφά, όλο και κάποιο κουτσομπολιό θα προκύψει. Οι σαχλές και βαρετές καθημερινές δουλειές γίνονται καλύτερες, απλά και μόνο επειδή τις κάνετε μαζί.

«Μαλώνετε» εποικοδομητικά
Διαφωνείτε, τα συζητάτε και βγάζετε συμπεράσματα. Σου ακούγεται ουτοπικό; Τότε μάλλον πρέπει να μάθεις να μαλώνεις καλύτερα. Ο σκοπός μιας διαφωνίας δεν είναι να κερδίσεις, αλλά να καταλάβεις. Να βρείτε όσο κοινό έδαφος υπάρχει, να στριμωχτείτε και οι δύο εκεί πάνω και να αρχίσετε να χτίζετε καινούριο πεζοδρόμιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v