ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Λόγοι που ζηλεύει (ακόμα) τον πρώην σου

Ανυπόφορο ζήτημα, αλλά κάποιος έπρεπε να μιλήσει για αυτό. Επειδή αυτές οι χαζές ζήλειες δεν θα φύγουν μόνες τους - πόσο μάλλον αν τις υποκινείς εσύ.

Λόγοι που ζηλεύει (ακόμα) τον πρώην σου

Δεν είναι ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε κάτι που μπορείς να ελέγξεις. Η ζήλεια, άλλωστε, είναι σχεδόν πάντα προσωπικό πρόβλημα. Είναι ανασφάλεια που γίνεται προβολή πάνω στους άλλους - ακόμα κι αν οι άλλοι έχουν βάλει το χεράκι τους, αν έχουν δώσει δικαιώματα.

Και επειδή, υποθέτουμε, για να έφτασες σε αυτό το κείμενο, μάλλον έχεις ενοχληθεί αρκετά από τις σκηνές ζηλοτυπίας, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις γιατί συμβαίνει.

Μήπως μιλάς συνέχεια για τον πρώην σου;
Το βάζουμε πρώτο, επειδή είναι το πιο κραυγαλέο από όλα. Ειδικά στις αρχές μιας καινούριας σχέσης, το να μιλάς συνεχώς για τον πρώην σου (ακόμα κι αν τον κράζεις) δίνει το πολύ ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν έχεις σταματήσει να τον σκέφτεσαι. Αν ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, τι κάνεις σε μια καινούρια σχέση;

Μήπως σου έχει αφήσει αρκετά τραύματα;
Κέρατο. Κακή συμπεριφορά. Στέρηση επικοινωνίας. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να μας έχει πληγώσει κάποιος άνθρωπος που αφήσαμε στο παρελθόν, κι όμως τα σημάδια του να φαίνονται ακόμα. Αν γίνεται αρκετά φανερό ότι ο πρώην σου έχει αφήσει τέτοια σημάδια πάνω σου, τότε αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως ζήλεια μπορεί να είναι περισσότερο εκνευρισμός. Νιώθει πως έχει βρει έναν άνθρωπο για να περνάει τέλεια, και δεν μπορεί να το απολαύσει επειδή η σκιά ενός πρώην κρύβει τα πάντα. Οποιοσδήποτε θα είχε αρνητικά συναισθήματα από αυτό, κι ας μην ήξερε πώς να τα εκφράσει.

Μήπως είναι θέμα ανασφάλειας;
Όταν ένας άνθρωπος έχει κακή ιδέα για τον εαυτό του, τότε συνέχεια θα συγκρίνεται με τους πρώην των νυν του. Και με κάθε άλλο άνθρωπο που βλέπει. Θα του βγαίνει κτητικότητα, επειδή κατά βάθος φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί (ή αξίζει) να σε χάσει. Δυστυχώς, εκτός από υπομονή και αρκετή επιβεβαίωση, εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Πρέπει μόνος του να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του.

Μήπως η σχέση σας είναι στα περίεργά της τελευταία;
Είναι αρκετά φυσιολογική αντίδραση, αν η σχέση δεν πηγαίνει και πολύ καλά, να τρώει φρίκες - μια εκ των οποίων είναι ότι θα τον παρατήσεις και θα πας στον πρώην σου. Και αν εκνευρίστηκες που το γράψαμε με τόσο χαλαρό υφάκι, θα σου θυμίσουμε ότι είναι εξίσου πιθανό με το να σκεφτεί την δική του πρώην, και κάθε αλλαγή ρόλων που μπορεί να δεχτεί το σενάριο. Όλοι έχουμε δικαίωμα στις παρανοϊκές σκέψεις.

Μήπως είναι η εύκολη λύση;
Επειδή ούτε αυτό θα το δεις σπάνια να συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι έχουν τα νεύρα για τον πρώην ό,τι πιο εύκολο. Χαλάστηκαν στην δουλειά; Πήγε στραβά η μέρα τους; Ό,τι κι αν έγινε, θα ξεσπάσουν στην σχέση, και το να πουλήσουν γκρίνια για τον πρώην σου δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Ειδικά αν ο πρώην είναι ακόμα στην ζωή σου, ως φίλος. Κι εδώ να πούμε ότι, γενικά, το να ξεσπά τα καθημερινά του άγχη στην σχέση δεν είναι και τόσο ωραίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2